26.06.2022, 08:52

В Україні запрацювала інтерактивна "Карта руйнувань": як додати об'єкт

интерактивная "Карта разрушений"

В Україні запрацювала "Карта руйнувань" – онлайн-карта, на якій відображено повністю або частково зруйновані внаслідок широкомасштабного вторгнення РФ об'єкти соціальної, транспортної та житлової інфраструктури.

Діджитал-платформу, яка фіксує наслідки російського вторгнення в Україну, запустила ГО "Антикорупційний штаб", повідомляє Час Пік.

"Мета карти – допомогти зібрати кошти для відновлення всіх зруйнованих об'єктів. Уряд створив Фонд відновлення зруйнованого майна, інфраструктури та державну фандрейзингову платформу – UNITED24, де кожен бажаючий може пожертвувати кошти на відновлення", – наголошується на сайті проєкту.

Аналітики ГО "Антикорупційний штаб" додають на карту фотографії зруйнованих чи пошкоджених цивільних об'єктів: будинків, шкіл, церков, стадіонів тощо. На сьогодні на карті зазначено вже понад 1800 зруйнованих об'єктів.

Крім цього, внести інформацію про руйнування може кожен охочий.

Як додати об'єкт на "Карту руйнувань"

  • Для того щоб розмістити на карті інформацію про руйнування, потрібно знайти на карті потрібне місце розташування та двічі на нього натиснути.
  • Після цього на екрані має з'явитися віконце з формою, де потрібно заповнити всі поля форми, обов'язковими є поля із червоною зірочкою.
  • Після того інформацію про руйнування опрацюють модератори, а згодом вона вже з'явиться на карті.

"Війна РФ проти України - безпрецедентна за своєю цинічністю та жахом. Російські військові знищують все на своєму шляху: від критично важливої інфраструктури до будинків мирних мешканців. Вони стріляють в мирне населення. Але окрім військового протистояння, ми маємо також протистояти в інформаційному полі і максимально впевнено довести після закінчення війни кожен злочин РФ проти України. Саме для цього ми фіксуємо всі руйнування і зазначаємо координати, додаємо фото на Карту руйнувань.Це те, що ми вміємо робити і як показує практика, робимо дуже непогано: візуалізувати аналітику та максимально її розповсюджувати", - вказано на сайті.

Подивитись онлайн-карту руйнувань можна ]]>тут]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк