04.06.2023, 08:57

Нові правила отримання посвідчення водія: що змінилося з 1 червня

Новые правила получения водительского удостоверения

З 1 червня у 4 областях України стартував двомісячний пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів у сервісних центрах МВС. Зміни стосуватимуться технічних умов у класах зі складання теоретичних іспитів та автомобілів для складання практичних іспитів.

Про це ]]>повідомили ]]>у Головному сервісі МВС, передає Час Пік.

Пілотний проєкт стосуватиметься Львівської, Одеської, Вінницької та Київської областей. Інших регіонів зміни поки не торкнуться. За результатами пілотного проєкту, після врахування усіх можливих нюансів, станеться масштабування вже на всю Україну.

Як повідомили у Головному сервісі МВС, у цих 4 областях запускається та тестується оновлена система попереднього запису.

Тепер можна вже отримати талон е-запису на практичний іспит на транспортних засобах категорії В як в терміналах в приміщенні сервісного центру МВС, так і онлайн через функціонал е-запис. Також онлайн можна перевірити наявність талонів.

У кожного є можливість оформити до 4 талонів на одну і ту ж послугу, талони - персональні.

Що змінилося?

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, за новою системою для отримання допуску до іспиту з теорії українцям не обов'язково потрібно буде відвідувати автошколу. Тепер можна буде підготуватися до іспиту самостійно чи з репетитором.

У класах для теоретичних іспитів тепер буде фіксація на 4 відеокамери та мікрофон – не буде сліпих зон.

У автівках категорії В - це легкові автомобілі - буде відеофіксація в салоні таким чином, щоб знімати і руки, і ноги кандидата у водії, руки і ноги екзаменатора, запис розмов у салоні теж буде.

Де прийматимуть іспити по-новому вже з 1 червня

Львівська область:

  • м. Львів, с. Зимна Вода, с. Червоне, м. Стрий, м. Червоноград;

Київська область:

  • м. Біла Церква, с. Софіївська Борщагівка, м. Переяслав;

Одеська область:

  • м. Одеса, м. Білгород-Дністровський, м. Ізмаїл, м. Подільськ;

Вінницька область:

  • м. Вінниця, м. Могилів-Подільський, м. Тульчин.

У всіх інших сервісних центрах МВС цих чотирьох регіонів надаватимуться всі види послуг пов’язаних з посвідченням водія та реєстрацією транспортних засобів в Україні, крім теоретичних та практичних іспитів.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати:

  • за телефоном (044) 290-19-88;
  • на сторінці Головного сервісного центру МВС у ]]>Facebook]]>.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Водіїв чекає приємний сюрприз: якою послугою можна скористатися вже у червні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: