30.07.2023, 17:51

Якою буде погода в Україні у серпні: прогноз синоптика на місяць

август

Останній місяць літа стане для українців справжнім випробуванням, адже стовпчики термометрів можуть перевищувати 40-градусну позначку.

Прогноз погоди в Україні на серпень 2023 року озвучив синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у коментарі "]]>Телеграфу]]>", передає Час Пік.

"У 2023 році серпень у нашій країні очікується контрастним за розподілом температури повітря, а дощі пройдуть нерівномірно територією. У першій декаді місяця надходження сухого та спекотного повітря з Середньої Азії та Близького Сходу призведе до найбільш потужної в цьому році теплової хвилі (heatwave) на території України", - попереджає синоптик.

Приблизно з 5 по 9 серпня у центральних, південних та східних областях денна температура може досягти позначок +36-41 градусів. У західних та північних областях температурне тло буде помітно нижче.

У другій декаді місяця дадуть взнаки атмосферні процеси. Тому температура у більшості регіонів знизиться, а ймовірність дощів зросте.

У третій декаді місяця погодні умови загалом над Європою набудуть динамічнішого характеру, що виражатиметься у частішій зміні циклонів, антициклонів, чергуванні атмосферних фронтів та баричних гребенів. Опади пройдуть у більшості областей країни, а температура повітря коливатиметься в межах кліматичної норми.

"Узагальнюючи вищевикладене, можна зробити висновок, що середньомісячна температура в Україні очікується в межах +20-26 градусів, що виявиться на 1,5-2 градуси вище норми. У південних та східних областях місцями на 3-4 градуси вище середніх багаторічних показників за рахунок аномальної спеки на початку місяця", - зазначив Кібальчич.

Опадів традиційно буде більше у західних регіонах. Тут їх може випасти на 50-80 % вище за норму. У південній частині України при цьому збережеться висока ймовірність посухи.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: 5 кімнатних рослин, які краще викинути з дому - багато лиха від них

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк