16.09.2023, 22:36

РФ створює запас ракет і, ймовірно, застосує їх по інфраструктурі України взимку, - британська розвідка

ракета

Росія може готуватися до атак по енергосистемі України взимку. Ймовірно, окупанти будуть застосовувати ракети, які виготовили цього року.

Такий прогноз дає британська розвідка, передає Час Пік з посиланням на ]]>Міноборони Британії в Twitter]]>.

Британська розвідка зазначила, що минулої осені та взимку РФ часто використовувала для атак по Україні крилаті ракети повітряного базування, особливо Х-101 та Х-102 (AS-23a KODIAK). Окупанти використовували стратегічну авіацію, щоб завдавати ударів із глибини території РФ.

При цьому звіти з відкритих джерел свідчать про те, що з квітня 2023 витрати на виробництво ракет скоротилися, але росіяни заявляють про збільшення темпів виробництва.

"Отже Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси ракет. Існує реальна можливість, що Росія знову зосередить цю зброю проти об'єктів української інфраструктури протягом зими", - вважають у британській розвідці.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Підготовлено графіки відключень": що говорять у Міненерго про можливі відключення світла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк