22.09.2023, 10:36

Чи можна уникнути графіків відключення світла взимку: відповідь ДТЕК

отключение света

Графіків відключень світла можна уникнути за умови, якщо не буде обстрілів та великих пошкоджень енергооб'єктів. В іншому випадку уникнути відключень світла не вийде.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Якщо відвести за лапки фактор обстрілів, то нам відключення не потрібні. Навіть узимку, коли будуть пікові навантаження, у нас буде можливість залучати імпорт, якщо не вистачатиме української генерації", - сказав Сахарук.

За його словами, якщо не буде обстрілів, "можна говорити про те, що ми впевнено можемо пройти зиму". Однак якщо атаки РФ на енергосистему відбуватимуться, сценарії розвитку подій можуть виявитися різними. Адже ніхто не знає, де саме та якими можуть бути руйнування. Сахарук зазначив, що минулої зими починаючи з січня-лютого графіки були більш-менш прогнозованими та відпрацьованими. Не було можливості вмикати світло за графіком лише тоді, коли ступінь руйнування був дуже великий.

"У нас були такі райони, навіть області, де було повністю знеструмлено великі міста та багато населених пунктів. Це тому, що були сильно пошкоджені підстанції або генерація", - розповів Сахарук.

Виконавчий директор ДПЕК наголосив, що цього року енергетики вже знають, як працювати і трохи змінили графіки.

"Тому якщо розподілятиметься електроенергія, тобто ліміти по областях так, як передбачено нормативами, то всі розуміють, як виняток, робити за графіком. Якщо ж будуть такі великі руйнування, що цього зробити не можна, то тут зазвичай буде з графіками дуже важко", - додав він.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Підготовлено графіки відключень": що говорять у Міненерго про можливі відключення світла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк