13.12.2023, 20:41

Хакери зламали захист "Київстару" через обліковий запис одного зі співробітників: деталі

киевстар

Російські хакери здійснили атаку на найбільшого українського мобільного оператора "Київстар" через обліковий запис одного із співробітників.

Про це заявив президент компанії Олександр Комаров в ефірі національного телемарафону в середу, 13 грудня, передає Час Пік.

"Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось із співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це ведеться слідство", - сказав Комаров.

За його словами, питання не в технологіях, а в тому, що в будь-якій організації можуть бути люди, які "умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери". Компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології та з початку повномасштабного вторгнення відобразила близько 500 кібератак.

"Дивіться, мені здається, що приклад "Київстар" свідчить про те, що навіть найзахищеніша інфраструктура може бути вражена. Це реально. Ми використовуємо найсучасніші технології від глобальних постачальників, щоб тримати периметр компанії закритим від кіберзагроз. Ми не перший рік стикаємося з загрозою... З початку війни відбили приблизно 500 більш-менш серйозних атак", - заявив Комаров.

Атаку здійснила російська хакерська група "Сонцепек", яка, за даними СБУ, близька до ГРУ РФ.

"Робили вони це, щоб покласти найбільшу телекомінфраструктуру в країні, щоб посіяти неприємності, емоційно вразити українців... Йде війна - це один із способів війни проти України", - наголосив президент "Київстар".

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: Хакерська атака на "Київстар": СБУ повідомила, коли оператор планує запустити мобільний зв'язок та інтернет

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк