29.02.2024, 08:46

"Читай з розумом і перевірене, але не спілкуйся": що говорить про блокування Telegram в Україні РНБО

телеграм

В Україні розглядають можливість припинення або повного блокування Telegram. Зараз це зробити неможливо, проте спілкування у месенджері варто припинити.

З відповідними заявами виступив голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко в ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Заборонити/заблокувати Telegram в Україні неможливо і зараз це питання так не стоїть. Повірте, знаю про що говорю. І взагалі потрібно розділяти медіа в Telegram, які люди читають, а також спілкування в Telegram між собою. Читати медіа та користуватися месенджером у спілкуванні і пересилати чутливі документи - це різні речі. І на це треба звертати увагу", - написав Коваленко.

Він зазначив, що українські медіа вибили проросійські канали в Telegram. Це важлива складова інформаційного простору. Мета - працювати з медіа для захисту України від ворожих вкидань та ІПСО.

"А про спілкування в месенджері вже треба говорити і пояснювати, чому важливо дотримуватись певних правил. Це окрема розмова про безпеку. Тому я за те, щоб розділяти ці поняття. Читай з розумом і перевірене, але не спілкуйся", - закликав Коваленко.

Читайте також: "Порча" на продуктах в АТБ та "зоопарк" у салатах: що підглянули покупці в українських супермаркетах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк