25.02.2024, 20:05

"Порча" на продуктах в АТБ та "зоопарк" у салатах: що підгледіли покупці в українських супермаркетах

супермаркет

До магазинів та супермаркетів люди вирушають за продуктами харчування та товарами, які можуть стати в нагоді у господарстві. Але іноді їхнім очам відкривається щось дивне та не завжди апетитне.

Які незвичайні явища спостерігали покупці в українських супермаркетах - розповість Час Пік.

1. "Порча" в АТБ

Супермаркет справді став народним і побачити у ньому можна різних людей. У мережі нещодавно з'явилося "магічне" відео, на якому жінка похилого віку щось чаклує над яйцями. Залишається тільки сподіватися, що її магічні сили не такі потужні і ніхто з людей, які згодом купили яйця, не постраждали від чаклунства. Втім, є думка, що жінка таким чином перевіряє яйця на свіжість. 

2. "Зоопарк" у салатах з "Ашана"

Хімік та блогер Гліб Рєпіч в Instagram оприлюднив захоплююче дослідження салатів, які продаються в "Ашані". Як з'ясувалося, продукція рясніє мікроорганізмами, не всі з яких для людини корисні. Зокрема, під мікроскопом було виявлено фекальну бактерію. Її вміст у продуктах харчування не допускається.

"Цілий зоопарк", - так охарактеризував хімік вміст одного із салатів.

3. Хліб з "бонусом"

В одному із супермаркетів Києва покупець виявив батон хліба, простір з яким у пакеті ділила мертва миша. Мабуть, ситуація виявилася настільки резонансною, що на неї відреагувала столична Держпродспоживслужба і пообіцяла влаштувати інспекцію. Про результати інспекції невідомо, як і невідомо про інші подібні випадки в супермаркеті.

4. Послання для українців

В одному із супермаркетів АТБ невідомі розклали листівки з закликами відмовитися від купівлі польських товарів у відповідь на блокаду кордонів польськими фермерами та перевізниками. У мережі відреагували досить бурхливо і так і не змогли дійти консенсусу щодо як глобальної ситуації, так і покупки польського шоколаду.

5. Креатив у "Сільпо"

В одному із супермаркетів "Сільпо" покупці виявили цікаву інсталяцію - великий акваріум із затопленим судном. Чи це відсилання до ситуації з російським флотом - невідомо. Традиційно у таких акваріумах у супермаркетах плаває жива риба на продаж. Але показаний на фото акваріум був порожнім.

Читайте також: Частина Луганщини піде під воду? Окупанти відкрили "скриню Пандори", що може призвести до незворотної катастрофи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк