11.05.2024, 09:24

"Укрпошта" придумала, що робити з посилками, які ніхто не забирає

укрпочта

"Укрпошта" продаватиме поштові відправлення, які були не затребувані та не вручені протягом шести місяців, у рамках аукціонів на майданчику Prozorro.Sale.

Про це ]]>повідомила]]> пресслужба компанії, передає Час Пік.

"Поштові відправлення, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, "Укрпошта" відправляє назад відправнику. Якщо відправник протягом двох тижнів також не забирає посилку, то вона поступає на спеціально облаштований склад, де зберігається півроку. Впродовж цього періоду і отримувач, і відправник мають право за заявою отримати посилку. Якщо вони з якихось причин цього не зробили, то відтепер посилка може бути продана на аукціоні. Таким чином компанія отримає можливість компенсувати витрати, які вона понесла на логістику та зберігання поштових відправлень протягом цього періоду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила "Укрпошта", ціна за кожну незатребувану посилку становить 10 гривень. Посилки об'єднані в палети, що містять до 100 одиниць, і продаватимуться одним лотом. Лоти формуватимуться рандомно, а всі посилки будуть продаватися нерозпакованими з видаленням адресної інформації. Що міститься в посилках, не знатимуть ні покупці, ні працівники компанії.

За словами гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, зараз на складах компанії знаходяться десятки незатребуваних посилок. Раніше такі поштові відправлення просто знищувалися.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк