02.09.2020, 21:58

Дієтолог назвала продукти, які "вбивають" імунітет: що не можна вживати в їжу

Ольга Романец | Всі новини автора
иммунитет

Високий вміст цукру і трансжирів може стати дуже небезпечним для здоров'я. Крім того, негативно влият на організм підсилювачі смаку, ароматизатори та барвники.

Про це розповіла лікар-дієтолог, дерматокосметолог Ірина Лизун, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Надмірне споживання цукру здатне змінювати мікрофлору, а мікрофлора пов'язує імунні реакції організму. Трансжири з'являються, коли страви смажать на одному маслі кілька разів. Трансжири багато в напівфабрикатах, вони негативно впливають на імунну функцію", - пояснила дієтолог.

Також Лизун вказала на підсилювачі смаку, ароматизатори та барвники.

"Зміст барвника в продукті харчування не принесе негативу. Але якщо людина постійно їсть щось з барвниками, ароматизаторами, сумарний вплив може позначатися негативно", - заявила Лизун.

Вона також зазначила, що небезпечним може виявитися навіть одноманітний раціон харчування.

"Якщо у людини в раціоні день у день тільки картопля, макарони, свинина і огірки - автоматом назріває дефіцит. Те ж саме, якщо людина харчується фастфудом. Будь дефіцит буде критичним для імунітету", - додала лікар.

Читайте також: На місця пожеж в Луганській і Харківській області вилетить урядова команда

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: