14.02.2021, 18:41

Довго та щасливо: 10 несподіваних ознак ідеальних стосунків

Марина Началова | Всі новини автора
идеальные отношения

Зустріти людину, з якою складуться щасливі і тривалі стосунки, - велика вдача. Напевно, у кожного є те чи інше уявлення про ідеальний романтичний союз, і тим не менш, багато хто в цих ідеалах згодом розчаровуються.

З нагоди Дня закоханих Час Пік дізнався, про які неочевидні ознаки міцних стосунків твердять психологи.

Щоб вважатися "ідеальною" парою, не обов'язково мати в своїх відносинах всі ці аспекти. Просто знайте, що кожен з описаних нижче пунктів - абсолютна норма, навіть якщо подруги, сусіди або бабуся стверджують зворотне.

1. Наявність у кожного особистого простору

Кожен має право на особисті кордони і місце, де він може побути на самоті. Люблячий партнер буде поважати ваші інтереси і не стане нав'язуватися, якщо ви, наприклад, запланували провести вечір в салоні краси або просто не в гуморі для побачення.

2. Роздільний відпочинок

Британський психолог Трейсі Кокс ]]>вважає]]>, що відпустити свою другу половину у відпустку наодинці - ознака довіри. В останні роки все більше пар відпочивають окремо: за час відпустки партнери встигають скучити один за одним, а після із задоволенням діляться враженнями про подорож.

3. Різні захоплення і погляди

Протилежності, як відомо, притягуються, а ще доповнюють і збагачують один одного. При виборі партнера не варто приділяти багато уваги схожості захоплень. Доктор Марк Уайт ]]>говорить]]>, що спільні інтереси часто лише зберігають безперспективні відносини, яким вже давно пора було закінчитися.

4. Мовчання не стає незручним

Коли ви проводите час разом, вам не обов'язково базікати без угаву. Постійні розмови ні про що стомлюють, а проводити час разом у тиші, коли кожен займається своїми справами - ознака здорових і міцних стосунків.

5. Здоровий егоїзм

Намагаючись догодити партнеру в усьому, можна остаточно наплювати на себе. На жаль, багато жінок страждають цим. Звичайно, взаємна підтримка потрібна і важлива, але робити за іншого речі, з якими він може впоратися самостійно, зовсім не потрібно. Простий приклад: чоловік цілком може приготувати їжу самостійно, якщо жінка приходить додому пізніше нього.

6. Відсутність дітей

Психологи ]]>кажуть]]>, що пари чайлдфрі в цілому щасливіші, ніж пари, у яких є діти. Американська соціологічна асоціація провела дослідження на цю тему і виявила, що батьки більше схильні до депресії, ніж їхні бездітні однолітки. Все тому, що багато хто не готовий до труднощів, якими супроводжується народження дітей. А вже намагатися за допомогою дітей "склеїти" стосунки, які давно тріщать по швах - завідомо пропаща справа.

7. Сварки

Важкі моменти і непорозуміння трапляються навіть у найміцніших парах. Важливо не тримати все в собі і висловити претензії, після чого постаратися вирішити проблему або прийти до компромісу.

8. Роздільний сон

Необхідність спати в різних кімнатах постає особливо гостро, якщо один з партнерів хропе, а інший не може через це виспатися. Різні графіки сну також не додають якості відпочинку. Замість того щоб продовжувати ділити одне ліжко, щоб відповідати "правильному" уявленню про любовні стосунки, краще облаштувати роздільні спальні місця.

9. Незалежність від батьків

Безліч анекдотів про "теплі" стосунки тещі й зятя з'явилися не на порожньому місці. Добре, якщо у старшого покоління і молодої пари повне взаєморозуміння і повага особистих кордонів. Але якщо мама (рідше батько) когось із вас настирливо лізе у ваше особисте життя - час серйозно поговорити і встановити рамки.

10. Мало романтики

При довгих стосунках палкі почуття з часом згасають, і це нормально: адже гормональна буря не може тривати вічно, букети квітів на кожне свято набридають, а від коробок з цукерками вже нудить. Якщо після того, як пристрасть згасла, ви все ще хочете прожити все життя зі своїм партнером - ваші стосунки можна назвати ідеальними, на заздрість усім!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк