24.03.2021, 07:35

"Розумні" електролічильники: кому в Україні безкоштовно встановлять прилади у 2021 році

Иллюстративное фото. Открытый источник

Операційний холдинг, що відповідає за розподіл електроенергії "ДТЕК Мережі" планує у 2021 році встановити в квартирах українців 122 тисячі розумних лічильників та довести їх загальне число до 820 тисяч.

Як зазначили в компанії, розумні лічильники допомагають енергокомпаніям будувати сучасну інфраструктуру, а клієнтам – планувати та управляти своїм споживанням та витратами, повідомляє Час Пік.

"ДТЕК Мережі впроваджує європейські стандарти обслуговування. Розумні лічильники – це основа для сучасної енергетичної інфраструктури та побудови Smart Grid в Україні. Такі прилади обліку автоматично передають покази про спожиту електроенергію, що економить час клієнта – йому не потрібно додатково повідомляти компанії ці дані через онлайн-сервіси або кол-центр.

Крім того, в нових лічильниках передбачена функція денного та нічного використання електроенергії, що може значно скоротити витрати на електрику при активному використанні нічного тарифу", - ]]>повідомляє]]> прес-служба ДТЕК.

У 2021 році оператори систем розподілу встановлять розумні лічильники ще для 122 тисяч клієнтів в 5 регіонах, де працюють ОСР "ДТЕК Мережі".

Найбільше нових лічильників буде встановлено "ДТЕК Дніпровські електромережі" – 67 тисяч та в місті Київ компанією "ДТЕК Київські електромережі" - 51 тисяча. Решта лічильників будуть встановлені в інших областях України.

"ОСР ДТЕК Мережі встановлюють розумні лічильники в рамках своїх інвестиційних програм в житлових будинках з морально застарілими приладами обліку та низькою точністю обліку. Установка такого лічильника не передбачає додаткових витрат з боку клієнта", - повідомляє прес-служба ДТЕК.

Читайте також:

"Нова пошта" з 20 березня підвищує тарифи: на скільки подорожчає упаковка та доставка відправлень

Податок на житло в Україні: Кому та скільки доведеться заплатити за "зайві" квадратні метри

Транспортний податок в Україні: за які авто власникам доведеться викласти гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк