30.06.2021, 08:45

"Сюрприз" для туристів: Як уберегтися від маленьких істот, які атакували відпочиваючих на Азовському морі

Морские блохи

Сезон відпусток знаходиться в розпалі. Люди кинулися до морських берегів подалі від спеки та задушливого міста. Але біля моря відпочиваючих чекає неприємний сюрприз. Цього року Азовське море просто кишить маленькими істотами, укуси яких можуть доставити людям безліч неприємностей.

Перший літній місяць неприємно здивував не тільки природними "сюрпризами", а й навалою морських бліх на українських курортах. Азовське море в цьому сезоні просто кишить блохами.Час Пік розповість, про те, що вдають із себе ці маленькі істоти та  як допомогти при укусах.

Морські блохи - ракоподібні з роду бокоплавів, зовні схожі на мікро-креветку. Таке прізвисько вони отримали завдяки своїй незвичайній прудкості.

Морские блохи

Мешкають в прибережному піску та на невеликій глибині у морській воді, хоча іноді можуть відходити від води на кілька метрів та поселятися в більш глибоких шарах піску. Так вони роблять перед настанням холодів. До речі, ці ракоподібні неймовірно холодостійкі, вони переносять коливання температур від 0 до -26 градусів за Цельсієм.

Морські блохи - природні санітари моря та пляжів, улюбленою їжею яких є трупи тварин та водорості, що гниють. Вони зустрічаються в морях та океанах по всьому світу.

Цього року з невідомої поки причини на Азовському морі аномально велика кількість морських бліх. Ці морські створіння не дають туристам спокійно купатися та відпочивати. Ці дрібні ракоподібні кусаються у воді, їх укуси схожі на комарині. Через деякий час місця укусів збільшуються і тіло покривається червоними плямами.

Морские блохи

Що робити, якщо вкусила морська блоха

Укуси морських бліх дуже часто викликають алергічну реакцію, особливо у дітей. Варто відзначити, що морські блохи можуть кусати і тварин.

Щоб уникнути ускладнень після укусу, до місця укусу рекомендується прикладати щось холодне та прийняти антигістамінні препарати і сорбенти. Якщо почервоніння не проходить і вас щось турбує, то слід звернутися до лікаря.

Як радять фахівці, необхідна госпіталізація і медична допомога, якщо після укусу у вас з'явилися такі симптоми, як запаморочення та падіння тиску.

Уберегтися від морських бліх, крім як відмовитися від купання в морі, не можна. Але щоб зменшити ймовірність укусу, можна нанести крем від засмаги з маслянистим вмістом. Це послужить своєрідним бар'єром. Відразу після купання в морі необхідно обтертися рушником, щоб прибрати з шкіри ракоподібних.

Морские блохи

Якщо блохи все ж покусали і з'явилася алергічна реакція (набряк, свербіж, печіння, почервоніння), слід 3-5 днів приймати антигістамінний препарат, а також користуватися протизапальними кремами та мазями, які зменшать свербіж та запалення.

Також лікарі попереджають, що не варто чесати місця укусів, оскільки це може привести до більш сильної алергічної реакції.

Туристи не готові поки повністю відмовитися від відпочинку біля моря. Незважаючи на навалу морських бліх, на Азовському морі багато відпочиваючих, які діляться своїми враженнями про відпочинок, ціни та комфорт.

Цього року також неприємним "сюрпризом" стала поява змій у місцях масового відпочинку. Відпочиваючі вже встигли наштовхнутися на змій на пляжах у Кирилівці, Бердянську, Примпосаді.

Читайте також: "Мертве море" на Донбасі: Вчені так і не розгадали таємницю озера, що не має аналогів у світі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк