12.07.2021, 22:44

В Україні з'явилося морозиво, яке краще не вживати дітям: у чому небезпека

Марина Началова | Всі новини автора
мороженое

Цього літа в українських магазинах з'явилася новинка, яка може здорово підірвати здоров'я, особливо найбільшим любителям морозива - дітям.

Йдеться про морозиво з енергетиком, яке виробляє одна з відомих торгових марок, передає Час Пік.

Морозиво, позначене як "енергетичний лід", по суті є своєрідним аналогом енергетичних напоїв: воно бадьорить і викликає безсоння. Такі продукти не можна вживати дітям до 18 років.

Однак нещодавно користувачі соцмереж почали скаржитися на те, що морозиво-енергетик знаходиться в магазинах у тих же холодильниках, що і звичайні види морозива. Діти через незнання купують його, їдять і в результаті не можуть заснути вночі. Деякі батьки скаржилися, що у дітей після вживання такого морозива спостерігалася тахікардія.

Відмітка про те, що продукт не можна вживати особам молодше 18 років, на упаковці є, але, як повідомляють ті, хто тримав цей продукт у руках, знайти цей напис не так вже й просто.

Лікарі попереджають, що енергетичні напої і енергетичне морозиво протипоказані не тільки дітям, а й деяким дорослим - тим, хто страждає хворобами серцево-судинної системи, вагітним і годуючим жінкам.

Читайте ще: Яка температура є небезпечною для людини: фахівці дали відповідь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: