31.08.2021, 14:47

Через 20-25 років зими в Україні може не бути, - синоптик

Ольга Романец | Всі новини автора
зима

Глобальне потепління спостерігається по всьому світу, і не оминуло і Україну. Наша держава належить до тих країн, в яких вона досить відчутна - середньорічна температура за останні кілька років збільшилася на 1,6-1,7 градуса Цельсія.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає Час Пік.

За словами синоптика, щороку в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період, а зимовий скорочується. Якщо все так і триватиме, то не виключено, що через 20-25 років зими в Україні взагалі не буде.

Якщо говорити про загрозу глобального потепління для аграрного сектора України, то вона, звичайно, є, але сучасні технології дозволяють уникати негативних наслідків.

Нагадаємо, народний синоптик України Леонід Горбань розповів, що зима 2021-2022 готує для українців багато сюрпризів. Варто очікувати крижаних дощів і снігопадів, а також лютих морозів.

Він також зазначив, що цієї зими випаде велика кількість опадів у вигляді снігу, а місцями можливі навіть снігові бурани.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: