01.10.2021, 18:00

Найбільша з раніше вивчених: до Землі летить комета діаметром 150 км

комета

Комета C/2014 UN271, яка також носить назву Бернардінеллі-Бернштейна, рухається з зовнішньої Сонячної системи. Її діаметр досягає 150 км.

Комета може виявитися найбільшою з коли-небудь бачених, передає Час Пік з посиланням на видання Science Alert.

Спочатку астрономи навіть прийняли небесне тіло за карликову планету. Відомо, що воно наблизиться до Сонця не ближче, ніж орбіта Сатурна. Однак розміри та відносна близькість дадуть рідкісну можливість вивчити первозданний об'єкт з Хмари Оорта і отримати нову інформацію про формування Сонячної системи.

"Ми маємо честь відкрити, можливо, найбільшу комету, яку коли-небудь бачили - або, принаймні, більшу, ніж будь-яка добре вивчена комета - і спіймали її досить рано, щоб люди могли спостерігати, як вона розвивається, коли вона наближається та нагрівається", - прокоментував унікальну подію астроном Гері Бернштейн з Пенсільванського університету, який займається дослідженням C/2014 UN271.

Астрономи розрахували, що свій черговий перигелій комета пройде на початку 2031 року, опинившись на відстані 10,97 астрономічної одиниці від Сонця. Попередній перигелій на відстані близько 18 астрономічних одиниць від Сонця вона минула 3,5 мільйона років тому.

Читайте також: Названа мінімальна вартість квитків на польоти в космос для всіх бажаючих

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк