15.11.2021, 22:37

Зима буде люта: Останній прогноз, який народний синоптик Горбань дав українцям перед своєю смертю

Марина Началова | Всі новини автора

Зима вже на носі, і багато українців цікавляться, якою буде погода найближчими місяцями. І якщо одні довіряють виключно "офіційним" синоптикам, то інші вірять у народні прикмети та інші нетрадиційні методики прогнозування погоди.

Мабуть, найвідомішим "альтернативним" українським синоптиком останніми роками був Леонід Горбань. Він використовував старовинний метод довгострокового прогнозування погоди – Брюсов календар, повідомляє Час Пік.

Горбань помер у жовтні у віці 82 років. Незадовго до смерті народний синоптик дав прогноз на зиму 2021-2022.

За прогнозом Горбаня, майбутня зима буде холодною та сніжною, з безліччю "сюрпризів". Вона покаже свій "характер" вже у грудні.

"Грудень бачу суворим та морозним, з крижаними дощами у першій декаді та невеликим снігом у другій", - говорив народний синоптик в інтерв'ю.

За словами Горбаня, з 12 грудня і до кінця місяця температура буде виключно "мінусовою", але нижче -12 градусів вона не опуститься. Лише 24 та 25 грудня у деяких регіонах можливе похолодання до -15 градусів.

До Нового року Горбань прогнозував снігопади та морози, а січень, на його думку, має бути холоднішим, ніж грудень. На початку місяця буде незначне потепління, але вже на "старий Новий рік", 14 січня, повернуться морози та сніг. Трохи тепліша погода очікується після Водохреща 19 січня.

Лютий буде ще суворішим, ніж січень, температура може впасти до -20 градусів. Особливо холодною буде друга половина місяця, а під кінець зими очікуються снігові бурани.

Нагадаємо, нещодавно кліматолог Вазіра Мартазінова дала свій прогноз, з якою погодою українці зустрінуть Новий рік.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: