25.11.2021, 15:42

У ВООЗ оцінили можливість щорічної вакцинації від коронавірусу

вакцинация

Щорічна вакцинація від коронавірусу поки ще під питанням, проте такої можливості не можна виключати. На цей рахунок зараз ведеться багато дискусій. 

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив глава Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт, передає Час Пік.

"Буде видно. Тому що ми маємо справу з новою хворобою та новими вакцинами", - прокоментував можливість введення щорічної вакцинації Хабіхт.

За його словами, на сьогоднішній день гостро стоїть питання введення третьої дози препаратами Sinovac та Sinopharm. Особливо для тих, хто має слабкий імунітет і більш високий ризик зараження COVID-19.

"Для них нам потрібна третя доза", - підкреслив Хабіхт.

Дослідники вивчають і активно обговорюють проблему зниження рівня імунітету після проходження стандартного курсу вакцинації.

"Для деяких груп населення, наприклад, медичних працівників, які знаходяться на передньому краї боротьби, тих, хто має більш високий ризик зараження COVID, необхідно зробити додаткову вакцинацію", - пояснив глава Українського Бюро ВООЗ.

Він зазначив, що кожна країна ще оцінює ситуацію, а рекомендації ВООЗ регулярно оновлюються.

"Зараз поки ще рано говорити, чи доведеться нам робити це (ревакцинацію - ред.) щороку. Ми сподіваємося, що ні, але ми не можемо виключати і цю можливість", - резюмував Хабіхт.

Читайте також: В Україні скоротили термін дії сертифікатів про одужання від коронавірусу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: