17.01.2022, 09:21

Україну накриє небезпечне погодне явище: де вируватиме негода

Ольга Романец | Всі новини автора
погода

Сьогодні, 17 січня, в Україні очікується штормовий вітер - місцями він сягатиме 25-28 метрів на секунду, що відповідає помаранчевому рівню небезпеки.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передає Час Пік.

У Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях вдень очікуються пориви вітру 25-28 м/с та ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

У Києві та області 17 січня вранці будуть пориви вітру 17-22 м/с і I рівень небезпеки - жовтий.

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, попереджають рятувальники.

За даними синоптиків, в цей день опадів не буде тільки в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, а також у Криму. Там очікується мінлива хмарність. На інших територіях - мокрий сніг.

"Раптом хто засумував по сильному вітрі - 17-18 січня знову буде гудіти, ганяти, буде досягати штормових поривів! У Карпатах, на високогір'ї, набагато сильніше! Вітер принесе холодний атмосферний фронт, пов'язаний з північно-західним циклонічним масивом. У зоні фронту йтиме сніг, мокрий сніг, спостерігатимуться хуртовини", - повідомила синоптик Наталка Діденко.

Читайте також: Аномальна спека і грози: кліматолог розповіла, яким буде літо в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк