13.09.2020, 16:51

Коли в Лисичанську буде вода цілодобово: у водоканалі представили план виходу з кризи

Марина Началова | Все новости автора
вода

Жителі Лисичанська зможуть забути про постійні відключення води вже у наступному році, якщо новому керівництву міста і водоканалу вдасться реалізувати свої плани.

У "Лисичанськводоканалі" представили кроки, які будуть зроблені найближчим часом для забезпечення безперебійного водопостачання міста, передає Час Пік з посиланням на телеканал "Ірта".

На даний момент найбільш проблемною ділянкою є Білогорівський водозабір, який забезпечує водою центральну і північну частину Лисичанська, Привілля і Новодружеськ. Він же - найбільш енерговитратний.

Зношеність водоводу становить 80%, що робить неможливим підняття тиску в мережі - як тільки він збільшується, виникають пориви.

Як зазначив директор водоканалу Юрій Явтушенко, на цей час вже прокладено нову ділянку водоводу довжиною 4,6 км. До кінця жовтня там повинні бути здійснені переврезкі, дрібні підключення на вулиці і підключення на Новодружеськ і Привілля.

Друга проблема - лінії електропередач, які розташовані в лісі і при кожному штормовому попередженні відбувається їх обрив. Дріт збираються пустити не повітрям, а під землею.

Після проведення всіх ремонтних і модернізаційних робіт водопостачання Лисичанська має здійснюватися в режимі 24/7. Керівник Лисичанської ВЦА Олександр Заїка заявляє, що у 2021 році вода в місті буде цілодобово.

У свою чергу, в водоканалі просять відповідально ставиться до оплати за спожиту воду.

Читайте ще: У яких випадках мешканці Лисичанська мають право на лікарняний для ізоляції від COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик