30.10.2020, 11:26

Зеленський подав у Раду законопроект, який пропонує припинити повноваження КСУ в повному складі

Ольга Романец | Все новости автора
КСУ

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону, яким пропонує припинити повноваження всього складу Конституційного Суду.

Про це повідомляється на сайті ВРУ. Документ визначений як невідкладний, передає Час Пік.

Зеленський пропонує припинити повноваження суддів КСУ з дня набрання чинності Законом, а суб'єктам призначення суддів пропонує невідкладно розпочати процедуру конкурсного відбору нового складу суду.

27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення, яким скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за недостовірне декларування. Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників та скасував повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки декларацій та виявлення конфлікту інтересів.

Конституційний суд своїм рішенням позбавив НАЗК доступу до держреєстрів, необхідних для проведення спецперевірок декларацій кандидатів на керівні посади в органи влади. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.

У НАБУ заявили, що через рішення КС всі справи про недостовірне декларування закриють, а викриті на зловживаннях чиновники уникнуть відповідальності.

Як пишуть ЗМІ, сьогодні під будівлею Конституційного Суду України почався протест. Люди мітингують через рішення КСУ про скасування відповідальності за брехню в деклараціях чиновників.

На протесті зібралися сотні людей, серед них відомі активісти та депутати. Мітингувальники принесли з собою плакати з різними гаслами і димові шашки.

Читайте також: Пенсія за померлих родичів: як оформити і кому покладені виплати

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: