24.11.2020, 19:05

Учаснику розвідувальної роти НЗФ РФ в Луганській області повідомлено про підозру

Марина Началова | Все новости автора

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України).

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

За даними слідства, на початку 2015 року мешканець міста Харків прибув на тимчасово окуповану територію Луганської області та добровільно вступив до так званого «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова».

Підозрюваний входив до розвідувальної роти незаконного збройного формування Російської Федерації. Він регулярно проводив розвідку з метою збору оперативної інформації щодо переміщення та дислокації військової техніки та особового складу Збройних Сил України. У подальшому розвіддані передавалися керівництву «козачого полку» для координації та ведення бойових дій у районі проведення АТО поблизу м. Кадіївка (раніше м.Стаханов), де дислокувався підрозділ.

У липні 2016 року учасник НЗФ РФ транзитним маршрутом через Російську Федерації повернувся із тимчасово окупованої території та залишився проживати у місті Харків.

Після зібрання достатньої кількості доказів його причетності до протиправної діяльності, направленої на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України, місцезнаходження чоловіка було встановлено контррозвідкою Служби безпеки України. За його місцем проживання проведено санкціоновані обшуки.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, на Луганщині затримали чоловіка, який влаштував різанину.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик