13.07.2020, 08:54

В Україні вибрали постачальника "останньої надії" на ринку газу

В Украине выбрали поставщика "последней надежды" на рынке газа

Міністерство енергетики вибрало постачальника "останньої надії" на ринку природного газу. На конкурс пропозиції подали три компанії, одна з яких не була допущена.

Міністерство енергетики 10 липня визначило постачальником "останньої надії" (ПОН) на ринку природного газу ТОВ "ГК" Нафтогаз України". Про це повідомляє прес-служба Міненерго, передає Час Пік.

Згідно з постановою Кабміну №529 від 25 червня 2020 р. члени конкурсної комісії вибирають переможця шляхом голосування за кандидата, який запропонував найнижчу ціну газу, за якою постачальник "останньої надії" поставляє газ споживачеві.

Ціна розраховується за формулою з чітким визначенням розміру націнки ПОН і повинна бути не вище 20% максимальної ціни, що склалася на ринку природного газу за попередній місяць.

Всього на конкурс подали свої пропозиції три компанії, але після детального розгляду документів одна з компаній за рішенням комісії не була допущена до конкурсу.

ГК "Нафтогаз України" запропонувала найнижчу ціну - 2711,86 грн за тисячу кубометрів з ПДВ з націнкою 0%.

Нагадаємо, постачальник "останньої надії" - компанія, яка зобов'язана протягом 60 днів постачати газ споживачеві, якщо він залишився без постачальника цього ресурсу.

Читайте також:

В Україні з 1 липня нові тарифи на доставку газу: в яких регіонах доведеться платити більше

В Україні з 1 липня споживачі можуть самостійно вибирати постачальника газу

В Україні з 1 серпня на 54,6% збільшиться тариф "Укренерго" на передачу електроенергії