07.08.2021, 16:23

Пенсії українців можуть зрости в два рази: названо умову

пенсии в украине

Пенсійні виплати українців можуть зрости в два рази. Цьому сприяє впровадження накопичувальної системи, яка буде діяти на додаток.

Про це під час засідання уряду 4 серпня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік.

За його словами, уряд не відмовляється від солідарної пенсійної системи та індексації виплат. Однак паралельно функціонуватиме накопичувальна система, що дозволить українцям отримувати значно більші виплати, вийшовши на пенсію.

"Якщо ми хочемо збільшити пенсію вдвічі, то немає іншого механізму, крім введення другого накопичувального рівня державної пенсійної системи... Ми ні в якому разі не відмовляємося від солідарної пенсійної системи, від індексації, постійного підвищення виплат для пенсіонерів. Накопичувальна пенсійна система працюватиме у форматі додаткових виплат до існуючої державної солідарної пенсії, яку продовжать отримувати українці", - сказав Шмигаль.

Варто зазначити, що уряд вже провів установче засідання робочої групи з обговорення та розвитку накопичувальної пенсійної системи в Україні. Очікується, що після повернення з літніх канікул Верховна Рада більш щільно займеться цим питанням і в 2021 році будуть законодавчо стверджені перші напрацювання.

Читайте також: В Україні з'являться соцпакети з накопичувальними пенсіями: хто отримає їх в першу чергу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк