04.08.2020, 16:01

Краще ніколи не курити: виявлена нова небезпека нікотину

курение

Дослідники з'ясували, що нікотин згубно впливає не тільки легені, але і на мозок, де можуть через куріння можуть з'явитися ракові клітини.

Дослідники з Медичної школи Університету Уейк Форест довели, що потрапляння метастазів раку легенів в мозок спровокувати вживання нікотину в будь-якому вигляді, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомляється, дослідники обстежили 281 пацієнта з раком легенів. Вони виявили, що у курців ця пухлина метастазує в мозок набагато частіше.

Щоб підтвердити дані, експеримент був проведений також на лабораторних тваринах. Це дозволило більш чітко виявити механізм дії нікотину, в результаті якого метастази потрапляють в мозок.

Нікотин проникає через гематоенцефалічний бар'єр і впливає на мікроглію - імунні клітини головного мозку. В результаті глия перестає відігравати захисну роль і починає сприяти раковому росту.

Раніше повідомлялося, що медики визначили, яка каша є максимально шкідливої ​​для людського організму. Вона сприяє руйнуванню кісток і судин.

Читайте також: Більше - не можна: медики назвали норму добового споживання алкоголю

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: