Готуємо чорнослив: 3 способи сушити сливи в домашніх умовах
- слива
Сливи можна сушити в духовці, електросушарці або на сонці. Це варто робити відразу після закінчення сезону: сухофрукти – джерело вітамінів і мінералів і один з найздоровіших способів зберігання продуктів.
Сушка слив займає багато часу, але це коштує витрачених годин. Чому? Чорнослив більш поживний, ніж свіжі сливи. У ньому більше вітаміну А і клітковини, і він виключно багатий залізом і фосфором.
Чорнослив також відомий своїми проносними властивостями, особливо корисними для людей, які страждають запорами.
Читайте також: Запечений гарбуз зі свинячим фаршем і чорносливом
Регулярне вживання 3 чорносливу в день підтримує роботу травного тракту. Однак будьте обережні - чорнослив в 3 рази калорійне свіжих слив, в них міститься 360 кКал на 100 г.
Добре висушені сливи повинні бути м'ясистими та мати блискучу, майже чорну шкірку. Їх варто додавати в мюслі на сніданок, м'ясні соуси й капусту.
3 способи сушити сливи
Для сушіння вибирайте стиглі сливи зі зморшкуватою шкіркою. Плід не повинен мати пошкоджень. Перед сушінням занурте їх на деякий час в киплячу воду, це зробить їх шкіру більш м'якою.
1. Сушка слив в духовці
Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки та покласти на решітку в духовку. Сушити при 60 градусах 24 години. Якщо у вас є можливість, використовуйте гаряче повітря. Потім покладіть фрукти в сухе провітрюване місце на 24 години.
2. Сушка слив в електросушарці
Сливи також можна сушити в електричній сушарці. Сушать їх точно так же, як і в духовці.
Рівномірно розкладіть половинки слив без кісточок на піддоні для сушіння. Сушіть у два етапи по 8 годин з інтервалом в один день.
3. Сушка слив на сонечку
Це найбільш екологічно чистий спосіб сушіння слив, але у нього є один недолік – небо має бути ідеально сонячним, безхмарним. Ви можете викласти сливи на тканину або ковдру або нанизати їх на нитку, як гриби. Весь процес займе близько 5-6 днів.
Читайте також: Що потрібно їсти жінкам, щоб надовго зберегти красу і молодість
Як зберігати чорнослив?
Завжди зберігайте чорнослив в прохолодному місці, бажано в скляній щільно закритій тарі. З моменту висихання його можна зберігати в кухонній шафі до року.