17.01.2022, 23:23

Кролик по-італійськи

кролик
інгредієнти: 
  • 1 тушка кролика,
  • 4 свіжих помідора,
  • 3-5 картоплин,
  • 120-150 г маслин без кісточок,
  • 5 ст. л. оливкової олії,
  • 100 мл білого вина,
  • 5 зубчиків часнику,
  • розмарин, базилік (або що вам подобається),
  • солі,
  • мелений чорний перець.
Час приготування: 
160.00

Оскільки прийдешній рік — рік Змії, то на вашому новорічному столі має бути м'ясо. І добре, якщо це буде кролик. Пропонуємо вам досить простий і смачний рецепт приготування кролика в духовці або мікрохвильовці.

Що потрібно, щоб тушкований кролик придбав італійський колорит? Оливкова олія, каперси, розмарин і, звичайно, біле вино, яке потрібно додати в блюдо, а не тільки в келихи. За невелику кількість часу готуємо шість повновагих порцій смачного кролика в компанії з картоплею.

Приготування

  • Кролика обробити на частини і скласти в форму.
  • Додати крупно нарізаний часник, трави, посолити, поперчити.
  • Покласти цілі маслини.
  • Картоплю нарізати крупно, а помідори дрібно і теж викласти до Кролика. Скропити оливковою олією, додати вино і випікати в духовці при 160-180 градусах.
  • Через 25 хвилин дістаємо. На дні форми буде рідина від кролика і овочів. Все добре перемішуємо і знову відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Потім дістаємо, перемішуємо та розкладаємо по тарілках. Зверху можна полити соком, що залишився, та прикрасити базиліком.
  • У мікрохвильовій печі блюдо готується хвилин 15-20, але його в процесі готування теж треба буде один раз перемішати.
картопля
маслини і оливки
помідори
інше м'ясо
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає