18.01.2022, 00:21

Фарширована овочами дорада

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

на 3 порції:

  • дорада – 1200 г (3 шт.),
  • 1 ч. л. морської солі,
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю,
  • 1 шт. цибулі ріпчастої,
  • 2 шт. свіжих помідорів,
  • 40 мл оливкової олії,
  • 1 шт. – перець солодкий жовтий,
  • 5 см свіжого імбиру.
Час приготування: 
50.00

Дорада або морський карась має ніжне, соковите й ароматне м'ясо з приємним, трохи солодким смаком, яке цінували ще в Стародавньому Римі. І що ще особливо тішить – у цій рибині практично немає кісток. Сьогодні дорада святкове – це блюдо народів Середземномор'я та Малої Азії.

Існує багато рецептів страв, приготованих з цієї благородної риби: її запікають в духовці, смажать на сковороді або грилі, використовують в якості начинки для рибних пирогів. Але найсмачніше вона виходить, якщо її готувати цілком. Для приготування зазвичай вибирають дораду вагою до 1 кг.

Приготування

  • Рибу добре почистити, обрізати плавники, вимити, випатрати, обсушити паперовим рушником, натерти сіллю і перцем з усіх боків і зсередини.
  • Наріжте тонкими півкільцями цибулю, помідори і тонкими смужками солодкий перець. Імбир натріть на тертці.
  • Обсмажте цибулю до золотистості, потім додайте до нього помідори, солодкий перець і тушкуйте хвилин 5-10. Потім додайте імбир, перемішайте і зніміть з вогню.

Вийшла овочевою сумішшю фаршируйте рибу і акуратно кладіть її на деко. Щоб вона краще підрум'янилася, трохи змастіть її маслом і випікайте 30-35 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.

рыба

рыба рыба рыба рыба рыба рыба

цибуля
перець
помідори
свіжа риба
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає