20.07.2020, 09:54

Варення з кабачків – незвичайний рецепт

Татьяна Землянко | Всі новини автора
варенье из кабачков
інгредієнти: 
  • кабачки — 1 кг;
  • сахар — 1 кг;
  • цитрус — 1 шт.
Час приготування: 
60.00

Існує безліч всіляких рецептів приготування варення з різних ягід і фруктів, і у кожної господині є особливо улюблені. Час не стоїть на місці. і вже з'явилося досить різноманітних рецептів варення з овочів. Сьогодні ми з вами будемо готувати один з них: неймовірно смачне варення з кабачків.

Приготування

Ми будемо готувати потрійну порцію, тому інгредієнтів нам знадобиться в три рази більше, ніж зазначено вище. До речі, цукру можна покласти на свій смак, і не обов'язково цілий кілограм. Якщо для вас достатньо, то застосовуйте від 700 г до 1 кг.

Перше, що ми зробимо, це очистимо молоді кабачки від шкірки, відріжемо край з двох сторін і видалимо внутрішнє насіння, якщо таке існує. Нарізаємо кабачки на кубики приблизно один сантиметр. Цитрус можна застосовувати різний на свій смак – це може бути апельсин або лимон. Їх також можна чергувати, і у вас вийде варення з різним ароматом за смаком.

Читайте також: Неймовірна закуска — баклажани "Павиний хвіст"

Підготуємо цитрус, попередньо відрізавши непотрібні місця. Нарізаємо довільними шматочками, видаляємо кісточки і подрібнюємо зручним методом: блендером або через м'ясорубку.

Далі подрібнений цитрус і цукор з'єднуємо з нашими кабачковими кубиками, ретельно все перемішуємо і залишаємо на 10-12 годин (на ніч). Після закінчення часу ставимо на піч і починаємо варити. Доводимо до кипіння, робимо маленький вогонь і варимо півгодини, не забуваючи періодично помішувати. Потім вогонь вимикаємо і залишаємо наше варення на 1-2 години, аби кабачки просочилися сиропом. Після настою знову включаємо плиту і варимо другі півгодини, знову даємо настоятися і все повторюємо знову.

Всю процедуру варіння слід зробити три рази. Після третьої варіння можна сміливо розливати наше варення по попередньо простерилізованих баночках. Закатуємо, як зазвичай.

Це відмінний варіант, коли багато кабачків, і ви вже не можете придумати їм застосування. Ваша сім'я буде в захваті від такого ніжного, ароматного і дуже смачного варення. Приємного всім апетиту!

кабачки і цукіні
цитрусові
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає