05.09.2020, 18:15

Робимо заготовку унікальної заправки на зиму

Татьяна Землянко | Всі новини автора
заготовка
інгредієнти: 
  • помідори - 1 кг;
  • морква - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 кг;
  • перець солодкий - 1 кг;
  • корінь петрушки - 3 шт .;
  • зелень.
Час приготування: 
30.00

Багато господинь із задоволенням роблять усілякі овочеві заготовки на зиму. Адже як зручно дістати з морозилки і готувати перші та другі страви, застосовуючи овочі, які зберегли по-справжньому літній запах і смак. Сьогодні ми розберемо один з таких рецептів, ви обов'язково оціните його і будете застосовувати на своїй кухні вже цієї зими.

Приготування:

Кількість всіх овочів має бути по одному кілограму вже в очищеному вигляді. Зараз ми вам розповімо простий спосіб очищення помідорів від шкірки. Нам буде потрібно відрізати від кожного плоду місце плодоніжки, укласти в глибоку миску і залити окропом буквально на півтори хвилини. Далі виймаємо помідори обережно з води, і вони прекрасно очищаються.

Читайте також: Як закривати борщову заправку на зиму: прості рецепти

Тепер наше завдання подрібнити всі овочі. Моркву натираємо на крупній тертці, коріння петрушки на трохи меншій тертці, цибулю ріжемо дрібними кубиками. Солодкий перець краще взяти різних кольорів, його ми спочатку ріжемо соломкою, а потім на кубики. Те ж саме робимо і з помідорами, а зелень подрібнюємо. Тепер усі приготовані овочі перекладаємо у більшу миску і ретельно перемішуємо всі інгредієнти між собою.

Заправка готова, залишилося взяти маленькі пакетики і розкласти порційно в кожен з них, загорнути, трохи придавити рукою і скласти один на інший стопкою, після чого заготовки відправляємо в морозильну камеру.

Ці ж самі овочі можна приготувати трохи по-іншому. Коли ви їх перемішали, поставте на ваги, щоб вирахувати правильну кількість солі, з розрахунку на 1 кг овочів 170 г повареної солі. Засипаємо сіллю, перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин. Далі беремо чисті і сухі півлітрові баночки і розкладаємо наші овочі, утрамбовуючи ложкою. Стерилізувати тару не потрібно. Тепер розкладаємо по банках і накриваємо поліетиленовою кришкою. Прибираємо в прохолодне місце у погріб або холодильник.

Спробуйте зробити собі таку заготовку і взимку насолоджуватися приємним ароматом і чудовим смаком ваших страв.

морква
цибуля
перець
помідори
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає