Консервування кукурудзи на зиму
- качани кукурудзи - 5 шт.;
- вода - 1 л;
- цукор - 2 стол. ложки з гіркою;
- сіль - 2 стол. ложки без гірки;
- лимонна кислота - 1 ч. ложка без гірки.
Багато людей незалежно від віку люблять варену кукурудзу, це дійсно смачно. І ми сьогодні з вами будемо заготовляти цей продукт на зиму і поділимося секретом, як взагалі правильно і смачно її зварити. Взимку ви зможете готувати улюблені салати з додаванням кукурудзи, використовуючи при цьому власний продукт, а не з магазину.
Приготування
Відразу почнемо з секрету. Щоб кукурудза швидше зварилася і була ніжною, м'якою і соковитою в воду слід додавати не сіль, а цукор. Тому ми почистимо нашу кукурудзу і поставимо її варити в підсолодженій воді. Цей спосіб гарний незалежно від того, що ви збираєтеся з нею робити: консервувати або просто їсти.
Читайте також: Мариновані кабачки на зиму
Після того, як пройшло сорок хвилин, кукурудза зварилася і потім охолола, її слід відокремити від качана, зробити це можна будь-яким зручним для вас способом - руками або за допомогою ножа. Розсіл, в якому варили кукурудзу, виливаємо він нам більше не знадобиться. Тепер всю очищену кукурудзу складаємо в миску і промиваємо окропом. Викидаємо все зайве, тобто повинні залишитися тільки цілі зерна.
Читайте також: Два рецепта хрустких огірочків на зиму
Далі зціджуємо воду і можна сміливо розкладати по банках. Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо літр води і кладемо цукор, сіль та лимонну кислоту за рецептом. Кукурудзу в банки накладати потрібно не до самого верху, а десь по поясок. Встановлюємо наші банки в каструлю для стерилізації та заливаємо розсолом до верху. Наливаємо воду в каструлю по поясочок банки і додаємо в воду сіль, для підняття градусів у воді, кип'ятимо 40-60 хвилин.
Час стерилізації залежить від кукурудзи, наскільки вона молода. Після закінчення часу банки закочуємо звичайним чином, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження. Зберігати можна у погребі і просто в коморі.
Вдалої вам консервації і смачного!