01.09.2021, 12:33

Консервування кукурудзи на зиму

кукуруза
інгредієнти: 
  • качани кукурудзи - 5 шт.;
  • вода - 1 л;
  • цукор - 2 стол. ложки з гіркою;
  • сіль - 2 стол. ложки без гірки;
  • лимонна кислота - 1 ч. ложка без гірки. 
Час приготування: 
40.00

Багато людей незалежно від віку люблять варену кукурудзу, це дійсно смачно. І ми сьогодні з вами будемо заготовляти цей продукт на зиму і поділимося секретом, як взагалі правильно і смачно її зварити. Взимку ви зможете готувати улюблені салати з додаванням кукурудзи, використовуючи при цьому власний продукт, а не з магазину. 

Приготування 

Відразу почнемо з секрету. Щоб кукурудза швидше зварилася і була ніжною, м'якою і соковитою в воду слід додавати не сіль, а цукор. Тому ми почистимо нашу кукурудзу і поставимо її варити в підсолодженій воді. Цей спосіб гарний незалежно від того, що ви збираєтеся з нею робити: консервувати або просто їсти. 

Читайте також: Мариновані кабачки на зиму 

Після того, як пройшло сорок хвилин, кукурудза зварилася і потім охолола, її слід відокремити від качана, зробити це можна будь-яким зручним для вас способом - руками або за допомогою ножа. Розсіл, в якому варили кукурудзу, виливаємо він нам більше не знадобиться. Тепер всю очищену кукурудзу складаємо в миску і промиваємо окропом. Викидаємо все зайве, тобто повинні залишитися тільки цілі зерна. 

Читайте також: Два рецепта хрустких огірочків на зиму 

Далі зціджуємо воду і можна сміливо розкладати по банках. Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо літр води і кладемо цукор, сіль та лимонну кислоту за рецептом. Кукурудзу в банки накладати потрібно не до самого верху, а десь по поясок. Встановлюємо наші банки в каструлю для стерилізації та заливаємо розсолом до верху. Наливаємо воду в каструлю по поясочок банки і додаємо в воду сіль, для підняття градусів у воді, кип'ятимо 40-60 хвилин. 

Час стерилізації залежить від кукурудзи, наскільки вона молода. Після закінчення часу банки закочуємо звичайним чином, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження. Зберігати можна у погребі і просто в коморі.

Вдалої вам консервації і смачного! 

кукурудза
0
Голосів поки немає