28.11.2021, 17:46

Салат "Немо"

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 250 г слабосоленої червоної риби (зручно використовувати вже тонко нарізану),
  • 300 г креветок (вага очищених),
  • 100 г твердого сиру,
  • 3 яйця,
  • 100 г маслин,
  • упаковка помідорів "черрі" (або 2-3 звичайних свіжих),
  • лимон,
  • сметана,
  • майонез,
  • гірчиця,
  • насіння кунжуту,
  • зелень за смаком.
Час приготування: 
40.00

Салатик "Немо" стане смачною та ошатною прикрасою вашого святкового столу. Всі інгредієнти прекрасно поєднуються між собою. Такий салат не тільки буде чудово виглядати, але й потішить своїм смаком всіх домашніх та гостей за святковим столом. Особливо його оцінять ті, хто не байдужий до риби і морепродуктів. Крім того, салат виходить дуже ситним.

Технологія приготувавння

  • Яйця відваріть, 2 з них дрібно наріжте, а одне залиште для оформлення салату.
  • Сир натріть на тертці.
  • Помідори, маслини і креветки поріжте на невеликі шматочки, але якщо креветки дрібні, краще їх не різати.
  • Червону рибу тонко наріжте (або використовуйте рибу в нарізці).
  • Для заправки салату змішайте в рівних частинах сметану, майонез і додайте чайну ложку гірчиці.
  • Змішайте сир, яйця, креветки, маслини, помідори і заправте соусом. Викладіть цю масу ложкою на блюдо у формі риби і обкласти її тонкими скибочками червоної риби. Сформуйте плавники.
  • За допомогою яєчного білка і маслин, нарізаних смужками, оформіть рибку, а зверху посипте її кунжутним насінням. Навколо салат прикрасьте лимоном, цибулею, оливками і помідорами.

Як приготувати новорічний салат "Маска", дивіться тут.

цитрусові
солона і копчена риба
креветки, краби, мідії
сметана
сир
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає