28.11.2021, 17:46
Салат "Немо"

інгредієнти:
- 250 г слабосоленої червоної риби (зручно використовувати вже тонко нарізану),
- 300 г креветок (вага очищених),
- 100 г твердого сиру,
- 3 яйця,
- 100 г маслин,
- упаковка помідорів "черрі" (або 2-3 звичайних свіжих),
- лимон,
- сметана,
- майонез,
- гірчиця,
- насіння кунжуту,
- зелень за смаком.
Час приготування:
40.00
Салатик "Немо" стане смачною та ошатною прикрасою вашого святкового столу. Всі інгредієнти прекрасно поєднуються між собою. Такий салат не тільки буде чудово виглядати, але й потішить своїм смаком всіх домашніх та гостей за святковим столом. Особливо його оцінять ті, хто не байдужий до риби і морепродуктів. Крім того, салат виходить дуже ситним.
Технологія приготувавння
- Яйця відваріть, 2 з них дрібно наріжте, а одне залиште для оформлення салату.
- Сир натріть на тертці.
- Помідори, маслини і креветки поріжте на невеликі шматочки, але якщо креветки дрібні, краще їх не різати.
- Червону рибу тонко наріжте (або використовуйте рибу в нарізці).
- Для заправки салату змішайте в рівних частинах сметану, майонез і додайте чайну ложку гірчиці.
- Змішайте сир, яйця, креветки, маслини, помідори і заправте соусом. Викладіть цю масу ложкою на блюдо у формі риби і обкласти її тонкими скибочками червоної риби. Сформуйте плавники.
- За допомогою яєчного білка і маслин, нарізаних смужками, оформіть рибку, а зверху посипте її кунжутним насінням. Навколо салат прикрасьте лимоном, цибулею, оливками і помідорами.
Як приготувати новорічний салат "Маска", дивіться тут.
цитрусові
солона і копчена риба
креветки, краби, мідії
сметана
сир
яйця
Мітки кулінарія:
Голосів поки немає