08.12.2020, 20:35

Дивовижний новорічний салатик «Бичок»

Татьяна Землянко | Всі новини автора
бык
інгредієнти: 
  • картопля - 2 шт.;
  • морква - 2 шт.,
  • яйця - 3 шт.;
  • одна невелика цибулина;
  • твердий сир - 140 г;
  • консервований тунець - 260 г;
  • майонез (краще домашній) - 160 г;
  • лимонний сік - 1 с.л.;
  • цукор - 1 ч.л.;
  • сіль за смаком.

Для прикраси:

  • маслини;
  • хліб;
  • гілочка петрушки або кропу.
Час приготування: 
45.00

Настає рік Білого Бика, а це означає, що прийшов час подумати про святковому меню. Щоб рік був успішним, на святковому столі повинен бути символ майбутнього року. Пропонуємо рецепт гарного, ніжного, а головне дуже смачного листкового салату у вигляді бичка. І гості, і домочадці від цієї страви будуть просто в захваті.

Читайте також: Бутерброди для дітей: оригінальна закуска на кожен день

Заздалегідь відварюємо картоплю, моркву і яйця і даємо повністю охолонути. Далі маринуємо цибулю. Нарізаємо її дрібними кубиками, перекладаємо у посуд, з'єднуємо з лимонним соком і цукром. Суміш цибулі ретельно перемішуємо і даємо настоятися приблизно 10-15 хвилин. За допомогою великої терки натираємо вже остиглу відварну картоплю і також перекладаємо в окремий посуд. Далі, таким же чином, на крупній тертці натираємо моркву і відставляємо у бік. Для твердого сиру ми будемо використовувати дрібну тертку. Відварені яйця поділяємо на білки та жовтки і також натираємо на дрібній тертці, але окремо. Рибні шматочки злегка розминаємо виделкою, попередньо злив все масло.

Приступаємо до збірки нашого шедевра. Як ми вже згадували, салатик буде листковий, та ще в вигляді голови бичка, тому краще для нього використовувати відповідне блюдо. Першим шаром викладаємо картоплю і відразу ж формуємо голову бичка (див. відео), злегка підсолюємо і тонким шаром наносимо майонезну сіточку. Другим шаром викладаємо рибу і також акуратно її розподіляємо. Третім шаром буде цибуля і тонкий шар майонезу. Далі викладаємо моркву, трохи підсолюємо і знову наносимо майонез. Наступним шаром буде сир, також змащений майонезом. І останній, завершальний шар - білки з жовтками.

Читайте такоже: Новорічний салат з печінки тріски

Верхню частину викладаємо білками, а нижню - жовтками. З хлібних трикутників робимо роги, а з маслин очі, носик і рот. Доповненням до цієї краси буде гілочка свіжої петрушки або кропу. Прикрашати це блюдо можна на свій смак.

Наш святковий салатик повністю готовий, даємо йому трохи просочитися і можна подавати до столу. Приємного вам апетиту і святкового всім настрою!

картопля
маслини і оливки
морква
цибуля
консервована риба
сир
яйця
0
Голосів поки немає