24.06.2021, 21:09

Полуничне варення без варіння ягід

Татьяна Землянко | Всі новини автора
варенье
інгредієнти: 
  • ягоди полуниці - 1 кг;
  • цукор - 1 кг;
  • вода - 200 мл;
  • лимонна кислота - 2 г.
Час приготування: 
45.00

Як приготувати полуничне варення, щоб ягоди залишилися цілими, знають багато господинь. Цей рецепт незвичайний, так як варити ягоди ми не будемо зовсім, ми просто будемо заливати їх три рази солодким гарячим сиропом. Завдяки цьому рецепту ви отримаєте цілі, ароматні ягідки в красивому, густому сиропі.

З даної кількості продуктів виходить 5-6 маленьких баночок варення.

Приступаємо до процесу приготування. В першу чергу висипаємо цукор в каструлю з товстим дном або у казанок, з'єднуємо з водою і все добре перемішуємо, після чого відправляємо на вогонь. Розтоплюємо цукор і після того, як він закипить, додаємо лимонну кислоту. Кипіти цукрова суміш повинна не більше 13-15 хвилин на слабкому вогні.

Поки цукор закипає, ми тим часом займемося ягодами. Гарненько вимиваємо їх, викладаємо на друшляк і даємо трохи стекти. Далі з кожної ягоди видаляємо плодоніжку. Велику полуницю можна розрізати на дві половинки.

Читайте також: Полуничне варення з цільних ягід

Коли цукрова суміш закипіла, відправляємо в неї лимонну кислоту і варимо 13-15 хвилин, не більше. На першому етапі сироп виходить загуслий, як штучний мед. Висипаємо ягоди в термостійкий або скляний посуд і заливаємо гарячим сиропом. Відставляємо у бік на 15-20 хвилин настоятися, полуниця повинна пустити сік.

Тим часом підготуємо тару. На дно кожної баночки наливаємо 50 г води і відправляємо в мікрохвильовку на 10 хвилин стерилізувати. Кришки просто кип'ятимо хвилин 5 у воді і викладаємо на сухий рушник остигати.
Полуниця настоялась, пустила сік, увесь сироп акуратно зливаємо через друшляк знову у казанок, не чіпаючи ягоди ложкою. Якщо на дні миски утворився шар карамелі, нічого страшного, за допомогою ложки відправте цей шар в сироп, він знову розчиниться (див. відео).

Читайте також: Як заготовити полуницю на зиму. Корисні поради

На другому етапі проварюємо сироп не більше 10 хвилин, даємо 2 хвилини охолонути, після чого знову заливаємо полуницю. Даємо ягодам настоятися 20 хвилин і знову зливаємо сироп у казанок і варимо тепер лише 5 хвилин. Поки сироп вариться, акуратно розкладаємо ягоди по банках. Сироп прибираємо з вогню, збираємо пінку і розливаємо його по банках. Баночки закручуємо щільно кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо в такому положенні на 3 доби, після чого відправляємо зберігатися у звичайну шафу.

Це варення можна назвати ще полуничним сиропом, а взимку з однієї такої баночки можна отримати 3 літри смачного компоту. Приємного вам чаювання!

полуниця, суниця
0
Голосів поки немає