28.02.2021, 13:11

Піца «Сільська»

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

Тісто:

  • 15 г свіжих дріжджів,
  • щіпка цукру,
  • 400 г борошна,
  • 250 мл теплої води,
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • 1/2 ст.л. солі.

Начинка:

  • 1 невеликий кабачок,
  • 1 жовтий солодкий перець,
  • 125 г печериць,
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • ½ Банку зеленого горошку (за бажанням),
  • ½ Банку кукурудзи (за бажанням),
  • 1/2 порції томатного соусу або 400 г консервованих томатів,
  • зелень будь-яка (свіжа або сушена),
  • жменя чорних оливок,
  • 250 г моцарели або твердого сиру,
  • дрібні листя базиліка для прикраси,
  • солі,
  • чорний перець.
Час приготування: 
90.00
піца
піца

Ця піца виходить дуже гарною та різнокольоровою. В ній багато начинки на тонкому хрусткому тесті. До того ж в неї можна сміливо додавати будь-які інгредієнти: ковбасу, анчоуси, шинку, сушені томати...

Етапи приготування

  • Дріжджі розкришіть у чашку, додайте воду, цукор, перемішайте до розчинення дріжджів і залиште на 10 хвилин, до початку бродіння. Потім додайте в дріжджі оливкову олію.
  • У миску просійте борошно, посоліть і, перемішуючи, поступово додавайте суміш c дріжджами. Вимішувати можна за допомогою міксера 2 хвилини, поки тісто не прийме форму кулі. Тепер накрийте його вологим рушником і розстоюйте 1 годину або поки тісто не збільшиться в об'ємі в два рази.
  • А поки приготуємо начинку. Поріжте дрібно гриби, кабачок наріжте кубиками, а перець — тонкими скибочками.
  • Нагрійте на сковорідці оливкову олію та обсмажте овочі на сильному вогні до тих пір, поки вони не будуть майже готові.
  • Потім, якщо хочете, додайте до них горошок і кукурудзу, приправте за смаком і нехай трохи охолонуть.
  • Тісто ще раз вимісити міксером, розділіть на дві порції і тонко розкачайте кожну в коло. Два дека або форми для піци змастіть жиром і викладіть на них тісто, зробивши по краях невеликі бортики або потовщення.
  • Тепер по поверхні піци розподіліть томатний соус або порізані томати, а зверху викладіть овочі, посипте зеленню, оливками, викладіть моцарелу або присипте тертим сиром. Випікайте 15-20 хвилин або до готовності тіста в попередньо розігрітій духовці при температурі 200°С.
  • Потім прикрасьте листочками базиліка і відразу подавайте.
кабачки і цукіні
кукурудза
перець
помідори
сир
гриби
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає