30.03.2021, 20:52

Повітряні пиріжки

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

Приблизно на 40 пиріжків:

  • 300 г кефіру,
  • 2 ст. л сметани (не обов'язково),
  • 100 г розтопленого вершкового масла або маргарину,
  • 2 яйця,
  • сіль на кінчику ножа,
  • 800-900 г борошна;

начинка:

  • 1 кг картоплі,
  • шматочок вершкового масла (за бажанням),
  • 100-150 г твердого сиру,
  • пучок кропу,
  • сіль,
  • перець.
Час приготування: 
40.00
повітряні пиріжки

Ці пиріжки – з рецептів карельської кухні. Але у справжніх карелів їх називають «сулухуні піро», що в перекладі означає «женихівські пироги» (або «пироги для зятя»), тому що раніше такі пиріжки смажили, коли в будинок приходили свати або пригощала зятя теща, коли він приходив до неї в гості.

Приготуйте половину пиріжків просто з цукром, а половину, наприклад, з картоплею.

Замісити густе тісто, зробіть кульки, а з них розкачайте тонкі кружечки (сканци), діаметром близько 10-15 см. На одну половину кола насипте цукор (трохи більше половини чайної ложки) і акуратно розрівняйте його. Краї змочіть водою, защипніть та смажте на олії з двох сторін.

Зверніть увагу! Розкачувати тісто треба ТОНКО, в іншому випадку цукор всередині не розчиниться. Під час смаження пиріжки надуються, а потім опадуть і стануть пласкими.

Для начинки картоплю відваріть в невеликій кількості води, злийте воду, розімніть і, ще в гарячу, всипте натертий сир і дрібно нарізаний кріп, посоліть, поперчіть (можна і масла додати).

Їсти пиріжки можна і холодними, і гарячими, просто будьте обережні, щоб не обпектися.

картопля
борошно пшеничне
кефір, кисле молоко
масло вершкове
сметана
сир
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає