Яблучний пиріг з сиром
- 1 неповний стакан борошна,
- 1/2 склянки цукрової пудри,
- 1/2 ч. л. солі,
- 175 г вершкового масла,
- 1 яйце,
- 3 ст. л. молока,
- 3 яблука середньої величини,
- 125 г тертого сиру,
- мелена кориця,
- лимонний сік за смаком.
Цей пиріг ще називають американським. У його приготуванні американці використовують сир чеддер, який в наших краях досить дорогий. Але його можна замінити сиром, який можуть дозволити собі всі – це сир «Гауда».
У цьому яблучному пирозі поєднуються два незвичайних на перший погляд поєднання яблук і сиру: солоний і солодкий. Смак виходить просто чудовий. Ті, хто небайдужий до яблучної випічки, обов'язково повинен його спробувати!
Технологія приготування
Змішайте борошно, половину цукрової пудри, сіль і розітріть з 2/3 масла, потім додайте одне куряче яйце, 3 столових ложки молока і вимісити м'яке тісто. Викладіть його в добре змащену маслом форму.
Яблука розріжте на часточки, розкладіть на тісто і присипте їх сиром. Потім викладіть інші яблука і присипте їх цукровою пудрою з корицею.
Вершкове масло, що залишилось, шматочками розкладіть на поверхні пирога, збризніть невеликою кількістю лимонного соку та випікайте близько 45 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Готовий пиріг потрібно вийняти з духовки, дати йому трохи охолонути, а потім дістати з форми. Коли пиріг достатньо охолоне, можна пригощати домочадців та гостей, вони обов'язково оцінять його як слід.
Смачного!