22.12.2020, 22:48
Салат "Гілка сакури"

інгредієнти:
- 500 г курячої грудки,
- 1 банка (340 г) ананасів шматочками,
- 1 банка кукурудзи,
- 4 яйця
- 1 цибулина,
- 50 г сиру,
- майонез,
- 2 зубчики часнику (за бажанням)
Час приготування:
30.00
Незважаючи на те, що квітуча сакура асоціюється з весною, цей ніжний і легкий салат можна приготувати також на святковий стіл в новорічні свята. Він готується з мінімуму інгредієнтів, які, до того ж, часто зустрічаються і в інших салатах. Однак від цього салат не втратить свою легкість й ніжність і напевно сподобається багатьом учасникам застілля.
Приготування
- Курячу грудку і яйця зваріть та остудіть.
- З яєчного білка виріжте квіточки: маленький ножичок застроміть у білок і вирізайте дрібними кроками по спіралі. У вас повинні вийти»гудзики-квіточки".
- Решту яйця дрібно наріжте.
- Курячу грудку теж наріжте як вам зручно.
- Цибулю дрібно поріжте, залийте на пару хвилин окропом, щоб пішла гіркота та щоб салат не просочився запахом цибулі.
- Збираємо салат: кукурудзу, ананас, курку, яйця, цибулю і заправте майонезом.
- Тепер можна розділити салат на дві частини. Одну залишити як є (тут буде ніжний, трохи солодкуватий смак), а в другу додайте часник (і тут смак буде інший, трохи гостріше). Але можете весь салат зробити одного смаку.
- Перекладіть в салатник, зверху натріть сир та прикрасьте «гілкою сакури»: покладіть «квіточки» з білка і пензликом розфарбуйте їх буряковим соком, а гілочки зробіть з солоного огірка або пір'я зеленої цибулі.
Смачного!
кукурудза
цибуля
екзотичні фрукти
птиця
сир
яйця
Мітки кулінарія:
Голосів поки немає