Швидка та смачна домашня шаурма
- лаваш;
- капуста;
- огірок;
- томат;
- куряче філе;
- сметана;
- майонез;
- часник;
- рослинна олія;
- мелений чорний перець;
- паприка.
Ароматна, смачна шаурма підійде для будь-якого прийому їжі. Завдяки свіжим овочам таке блюдо буде ситним і корисним. Для тих, хто вирішив відмовитися від майонезу можна використовувати для приготування соусу кефір. Таке блюдо сподобається всій родині та вийде набагато дешевше і корисніше, ніж в кіоску.
Інгредієнти:
- лаваш - 4 шт;
- капуста - 500 г;
- огірки - 4 шт.;
- томати - 4 шт.;
- куряче філе - 400 г;
- сметана - 400 г;
- майонез - 200 г;
- часник - 2 зубчика;
- рослинна олія для обсмажування;
- мелений чорний перець;
- паприка;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно приготувати соус. Сметана з'єднується з майонезом. Часник пропускають через прес і також додається в місткість. Саме завдяки йому блюдо буде мати пікантний смак. Про спеції теж не варто забувати. Можна використовувати не тільки чорний і червоний перець, але й Каррі, хмелі-сунелі. У готовий соус додається щіпка солі, все ретельно перемішується.
Читайте також: Смачна домашня піца на сковороді за 15 хвилин
Якщо соус будете готувати без майонезу, то тоді 300 г кефіру з'єднується зі 100 г сметани. Соус вийде більш рідкий, але такий же смачний і ароматний. Сюди можна додати трохи свіжого кропу.
Всі овочі дрібно нарізаються і розкладаються по різних тарілках. Так буде набагато зручніше наповнювати лаваш. Філе ріжеться на дрібні шматочки та обсмажується на сковороді. На ньому повинна з'явитися рум'яна скоринка.
Лаваш не потрібно різати навпіл. Він кладеться на стіл горизонтально. Спочатку його варто змастити соусом. Після покласти овочі, м'ясо і ще зверху полити сметанною підливою. Загортається лаваш приблизно так само, як і млинці. Потім його потрібно обсмажити на сковороді або грилі протягом 2-3 хвилин.
Щоб приготувати страву максимально швидко, замість курки можна використовувати сосиски, а якщо додати в шаурму твердий сир, то смак її буде ще більш насиченим і вершковим.