Брізолі з грибами та маринованими огірками
- М'ясний фарш
- Яйце
- Майонез
- Вершкове масло
- Шампіньйон
- Сир твердий
- Маринований огірок
- Сметана
- Гранульована гірчиця
- Часник
- Масло рослинне
Відмінне ситне блюдо, яке нескладно приготувати – брізоль, фарширований грибами та солоними огірками. Це ніжний яєчний млинець з соковитим кляром з фаршу та апетитною начинкою зі смажених грибів, солінь і сиру.
Читайте також: Апетитний м'ясний рулет з фаршу та грибами
Спосіб приготування:
- Печериці наріжте часточками та обсмажте в суміші овочів і масла до рум'яної скоринки. Зніміть з вогню сковороду зі смаженими грибами та відставте в сторону.
- Сир натріть на великій тертці. Мариновані огірки наріжте соломкою. Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
- Змішайте смажені гриби, половину тертого сиру, мариновані огірки, часник, сметану і зернисту гірчицю в глибокій мисці. Приправте невеликою кількістю солі та перцю. Помішувати..
- Покладіть одну частину фаршу в поліетиленовий пакет, накрийте таким же пакетом і скачайте качалкою тонкий млинець, діаметр якого відповідає діаметру дна сковороди.
- У глибоку миску вбийте одне яйце, трохи посоліть і додайте 1 столову ложку майонезу. Все збийте.
- Розтопіть масло на сковороді й вилийте в нього омлет.
- Акуратно викладіть млинець з фаршу поверх яєчного млинця. Смажте 2-3 хвилини.
- Викладіть млинець на тарілку м'ясним фаршем вгору. На половину млинця викладіть 1/4 грибної начинки. Зверху посипте сиром. Застелити начинку розсипчастою половинкою млинця.
- Таким же чином приготуйте три залишилися брізоля.
Порада: можна ще брізоль загорнути в трубочку. Готові трубочки прибираємо в жароміцну форму і прибираємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин. Гасити в сметані або томатному соусі (на смак). Або (за бажанням) приготування брізоля можна спростити: не розгортати фарш, а просто з'єднати залишився фарш з яйцями, що залишилися, добре перемішати, обсмажити на сковороді, формуючи з маси млинці, а потім викласти грибну начинку всередині готових оладок. В результаті виходить більш ледачий, але такий же смачний брізоль.
Приготовані брізолі посипати дрібно нарізаною цибулею, прикрасити листям петрушки та подавати до столу.