05.11.2021, 13:15

Брізолі з грибами та маринованими огірками

Бризоль с начинкой из грибов и маринованных огурцов
інгредієнти: 
  • М'ясний фарш
  • Яйце
  • Майонез
  • Вершкове масло
  • Шампіньйон
  • Сир твердий
  • Маринований огірок
  • Сметана
  • Гранульована гірчиця
  • Часник
  • Масло рослинне
Час приготування: 
20.00

Відмінне ситне блюдо, яке нескладно приготувати – брізоль, фарширований грибами та солоними огірками. Це ніжний яєчний млинець з соковитим кляром з фаршу та апетитною начинкою зі смажених грибів, солінь і сиру.

Читайте також: Апетитний м'ясний рулет з фаршу та грибами

Спосіб приготування:

  • Печериці наріжте часточками та обсмажте в суміші овочів і масла до рум'яної скоринки. Зніміть з вогню сковороду зі смаженими грибами та відставте в сторону.
  • Сир натріть на великій тертці. Мариновані огірки наріжте соломкою. Очищений часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
  • Змішайте смажені гриби, половину тертого сиру, мариновані огірки, часник, сметану і зернисту гірчицю в глибокій мисці. Приправте невеликою кількістю солі та перцю. Помішувати..
  • Покладіть одну частину фаршу в поліетиленовий пакет, накрийте таким же пакетом і скачайте качалкою тонкий млинець, діаметр якого відповідає діаметру дна сковороди.
  • У глибоку миску вбийте одне яйце, трохи посоліть і додайте 1 столову ложку майонезу. Все збийте.
  • Розтопіть масло на сковороді й вилийте в нього омлет.
  • Акуратно викладіть млинець з фаршу поверх яєчного млинця. Смажте 2-3 хвилини.
  • Викладіть млинець на тарілку м'ясним фаршем вгору. На половину млинця викладіть 1/4 грибної начинки. Зверху посипте сиром. Застелити начинку розсипчастою половинкою млинця.
  • Таким же чином приготуйте три залишилися брізоля.

Порада: можна ще брізоль загорнути в трубочку. Готові трубочки прибираємо в жароміцну форму і прибираємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин. Гасити в сметані або томатному соусі (на смак). Або (за бажанням) приготування брізоля можна спростити: не розгортати фарш, а просто з'єднати залишився фарш з яйцями, що залишилися, добре перемішати, обсмажити на сковороді, формуючи з маси млинці, а потім викласти грибну начинку всередині готових оладок. В результаті виходить більш ледачий, але такий же смачний брізоль.

Приготовані брізолі посипати дрібно нарізаною цибулею, прикрасити листям петрушки та подавати до столу.

птиця
свинина і сало
масло вершкове
сметана
сир
гриби
яйця
0
Голосів поки немає