Маринована скумбрія: кращі рецепти домашніх закусок
- скумбрія ціла - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- соняшникова олія - 2 ст.
- оцет - 2,5 ст.
- окріп - 250 мл
- гвоздика - 5-6 шт.
- цукор - 0,5 ч.
- сіль - 2 ч.
- чорний перець - 5-6 горошин
- суміш червоного, чорного і білого перцю - щіпка.
Скумбрія вважається поживним продуктом, що містить необхідні для людського організму мікроелементи та вітаміни. Вже мариновану можна купити в магазині, але навряд чи така риба на смак буде схожа на приготовлену своїми руками.
Маринована скумбрія: традиційний рецепт
- З'єднати всі спеції: цукор, сіль, гвоздику, перець горошком і суміш меленого перцю. Залити їх окропом і додати необхідну кількість соняшникової олії.
- Покласти в каструлю спеції, розчинені у воді, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння. Отриману рідину злегка остудити та додати до неї необхідну кількість оцту.
- Нарізати скумбрію, відокремивши від тушки хвіст і голову. Ретельно промити рибу під проточною водою та обсушити паперовим рушником. Нарізати шматочками шириною 3 см, цибулю очистити та нарізати півкільцями.
- Скласти скумбрію і цибулю в скляну банку.
- Залити вміст повністю охолодженим маринадом, щільно закрити банку кришкою і поставити в холодильник.
- Рівно через день ароматна, соковита і ніжна скумбрія буде повністю готова, досить дістати її з розсолу.
Найкраще подавати скумбрію з хрусткою картоплею і зеленню, а маринований в ній цибулю стане прекрасним доповненням до риби.
Читайте також: Як смачно приготувати рибу в духовці
Маринована скумбрія: рецепт з чорним чаєм
Цей рецепт відмінно підходить для цілісних рибних туш з розрізами уздовж спини. Рецепт розрахований на 3 риби. Готова маринована скумбрія має ніжний золотистий колір і дуже тонкий, пряний аромат.
Починаємо з маринаду. Для його приготування беремо 1 літр води та наливаємо в каструлю.
Також відправляємо туди:
- 4 столові ложки солі,
- 1 столову ложку оцту,
- 2 ст. цукру,
- 3-4 лаврових листки,
- насіння коріандру 0,5 ч. л.,
- горошин чорного перцю 0,5 ч. л.,
- 2 ст. крупнолистний чорний чай.
Коли маринад закипить, необхідно взяти 1 цибулину з лушпинням, розрізати на 4-6 частин і покласти в маринад.
Додати кілька жмень цибулиння, ретельно промиту водою.
Довести маринад до кипіння і тушкувати на повільному вогні 5-10 хвилин.
Готовий бульйон накрити кришкою і дати йому охолонути до кімнатної температури. Перед заливкою злити воду з риби.
Підготовлені тушки перекласти в місткість відповідного обсягу, залити "золотим" розчином маринаду так, щоб скумбрія була покрита рідиною, і закрити кришкою. Місткість з рибою поставити на 2 дні в холодильник для маринування.