"Буржуйська" закуска – печериці з червоною ікрою
на одну велику закусочну тарілку:
- 4 великих, 8 середніх або 20-25 дрібних печериць,
- 200 г червоної ікри,
- 100-150 г жирної сметани (20-25%).
Жодне застілля не обходиться без закусок. Набридли бутерброди з червоною ікрою? Ось вам рецепт оригінальної закуски з сирих печериць з червоною ікрою. Ця страва готується дуже швидко, і якщо раптом гості неждано нагрянуть, то на її приготування потрібно всього кілька хвилин.
Дешево і сердито – це, звичайно, сказано не про печериці з червоною ікрою. Для когось це "буржуйська" закуска, для когось просто дивна, але вона дуже смачна! Закуска виходить вельми дорогий, і кожен день її господині, швидше за все, навряд чи стануть готувати, але як варіант для прикраси святкового столу або банкету – мабуть, краще не придумаєш! Виглядає досить ефектно, а на смак – просто чудово. Чого ще бажати від хорошої закуски?
Приготування
Якщо печериці дрібні, то відріжте у кожної ніжку і трохи вичистіть капелюшок, щоб було невелике поглиблення. А якщо грибні капелюшки великі або середні, то відрізавши ніжку, розріжте капелюшок на кілька часточок.
Потім на кожну часточку печериці або в кожну капелюшок потрібно покласти по чайній ложці сметани, а зверху – по чайній ложечці ікри.
Ті, хто не звик або боїться їсти печериці сирими, може запекти їх в духовці, але потім вони повинні охолонути.