М'ясна закуска з беконом
- 700 г курячої грудки;
- 400 г сирокопченого бекону;
- 1 ст. л. зернової гірчиці;
- 1 ст. л. звичайної гірчиці;
- 1 ст. л. рідкого меду;
- 2 ст. л. соку лимона;
- перець - за бажанням.
Жодна підготовка страв до святкового столу не обходиться без закусок, які шматки стали настільки звичним блюдом, що уявити будь-яке торжество без них практично не можливо! Весілля, ювілеї, свята та інші знаменні дати і події — закуски стануть прикрасою святкового столу.
Бекон – один з компонентів класичного англійського сніданку, який незмінно асоціюється з багатовіковими традиціями і аристократичним способом життя. Однак це далеко не всі заслуги бекону. Набагато важливіше те, що бекон має чудовий насичений смак, з яким мало що може зрівнятися.
Страви з беконом з'їдаються на "ура на будь-якому застіллі (якщо, звичайно, в компанії немає вегетаріанців) і майже ніколи не залишаються до кінця урочистості. До слова, і готувати з бекону дуже легко, причому не важливо, який саме вам дістався бекон — сирий, готовий, в нарізці або шматком.
Цю закуску можна приготувати і з рибою, і з морепродуктами, а бекон замінити на сирокопчену або сиров'ялену шинку.
Приготування
- М'ясо нарізати смужками по довжині грудки, товщиною з палець.
- Бекон поріжте на тонкі смужки (у вас повинно вийти штук 20).
- Щільно обмотайте кожен шматочок м'яса смужкою бекону.
- Викласти всі "завитки" в форму для запікання (змащувати форму не потрібно).
- Змішайте мед, гірчицю та лимонний сік (можна поперчити) і змастіть цією сумішшю кожен шматочок, помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів і запікайте до рум'яності.