31.05.2021, 22:50

М'ясна закуска з беконом

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 700 г курячої грудки;
  • 400 г сирокопченого бекону;
  • 1 ст. л. зернової гірчиці;
  • 1 ст. л. звичайної гірчиці;
  • 1 ст. л. рідкого меду;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • перець - за бажанням.
Час приготування: 
40.00

Жодна підготовка страв до святкового столу не обходиться без закусок, які шматки стали настільки звичним блюдом, що уявити будь-яке торжество без них практично не можливо! Весілля, ювілеї, свята та інші знаменні дати і події — закуски стануть прикрасою святкового столу.

Бекон – один з компонентів класичного англійського сніданку, який незмінно асоціюється з багатовіковими традиціями і аристократичним способом життя. Однак це далеко не всі заслуги бекону. Набагато важливіше те, що бекон має чудовий насичений смак, з яким мало що може зрівнятися.

Страви з беконом з'їдаються на "ура на будь-якому застіллі (якщо, звичайно, в компанії немає вегетаріанців) і майже ніколи не залишаються до кінця урочистості. До слова, і готувати з бекону дуже легко, причому не важливо, який саме вам дістався бекон — сирий, готовий, в нарізці або шматком.

Цю закуску можна приготувати і з рибою, і з морепродуктами, а бекон замінити на сирокопчену або сиров'ялену шинку.

Приготування

  • М'ясо нарізати смужками по довжині грудки, товщиною з палець.
  • Бекон поріжте на тонкі смужки (у вас повинно вийти штук 20).
  • Щільно обмотайте кожен шматочок м'яса смужкою бекону.
  • Викласти всі "завитки" в форму для запікання (змащувати форму не потрібно).
  • Змішайте мед, гірчицю та лимонний сік (можна поперчити) і змастіть цією сумішшю кожен шматочок, помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів і запікайте до рум'яності.
цитрусові
птиця
свинина і сало
мед
0
Голосів поки немає