30.11.2021, 11:29

Фаршировані мушлі з перлиною

Татьяна Землянко | Всі новини автора
ракушки
інгредієнти: 
  • слоєне бездрожжеве тісто – 500 г;
  • одне сире яйце. 

Для начинки:

  • упаковка крабових паличок – 200 г;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • плавлений сирок – 3 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • майонез. 

Для прикраси:

  • яйця перепелині;
  • будь-яка зелень за бажанням. 
Час приготування: 
50.00

Бажаєте дізнатися, як дорого подати дешеві продукти до святкового столу? Тоді ловіть дуже гарний і не менш смачний рецепт ніжної закуски. На столі ця дивовижна страва точно не затримається.

Для початку займемося випічкою. Тісто злегка розморожуємо та розкладаємо на робочій поверхні, воно стане основою нашої страви. Цей напівкілограмовий пласт розкочувати не потрібно, просто ділимо його на 9 рівних шматочків розміром приблизно 10х10 см. Щоб надати форму мушлі, кожен шматочок з двох сторін необхідно округлити, зрізавши гострі куточки. За допомогою пластикового ковпачка три сторони заготівлі робимо ажурними, а четверту залишаємо рівною. Далі на кожній рівній частині заготівлі робимо збирання і злегка притискаємо її пальцями. І останній штрих: за допомогою дерев'яної шпажки на кожній заготівлі трохи продавлюємо по 4 прожилки. 

На лист, застелений пергаментом, на невеликій відстані одна від одної викладаємо заготівлі. У процесі випікання вони піднімуться і збільшаться у розмірі. Щоб досягти золотистого кольору, кожну мушлю змащуємо яйцем. Яйце збиваємо і за допомогою силіконового пензлика наносимо суміш на поверхню кожної заготівлі. У заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів відправляємо мушлі випікатися до повної готовності, приблизно на 8-12 хвилин, все залежить від вашого нагрівального пристрою. Після закінчення часу дістаємо випічку і даємо їй повністю охолонути. 

Читайте також: Бризолі з начинкою з грибів та маринованих огірків 

А ми тим часом займемося начинкою. Крабові палички нарізаємо якомога дрібніше і висипаємо в миску. До них відправляємо натерті на великій тертці яйця та плавлений сир. Доповнюємо начинку трьома зубчиками часнику, заправляємо майонезом і добре перемішуємо. Начинку можна використовувати будь-яку, на свій смак. Далі кожну мушлю розрізаємо вздовж гострим ножем, не дорізаючи до краю приблизно 1 см, вона чудово відкривається, і заповнити її начинкою не складе ніяких труднощів.

Наповнюємо начинкою (1 ст. ложка з гіркою), а в середину щільно встановлюємо перепелине яйце, яке також можна замінити оливкою. Перед подачею радимо прикрасити цей шедевр зеленню. Приємного всім апетиту! 

крабові палички
тісто листкове
сир
яйця
0
Голосів поки немає