Плід граната: характеристика, лікувальні властивості, використання на кухні

Віктор Білий | Всі новини автора

Гранат також багато хто називає "плодом життя" і все частіше включають в щоденне меню. Чому його варто вживати та що він дає нашому організму?

1. Характеристики плодів граната

Плоди граната не тільки смачні, але і дуже корисні. Перш за все, він містить поліфеноли, тобто антиоксиданти, які пригнічують утворення вільних радикалів, що знижує ризик раку.

Усередині плодів граната солодкі, соковиті кісточки, які можна їсти. Найбільш зрілими вважаються ті, у яких гладка і блискуча шкірка.

Читайте також: Гранатовий цілющий сік

2. Лікувальні властивості граната

Плоди граната мають цілющі властивості. Вони покращують кровотік у людей, які страждають на ішемічну хворобу серця, регулюють кров'яний тиск і знижують рівень холестерину.

Інші властивості цього фрукта: запобігання процесів старіння, регулювання проблем з травленням, омолодження, відновлення шкіри після вугрової висипки, полегшення симптомів менопаузи.

Плоди граната містять багато цінних поживних речовин. Не дарма його називають "плодом життя", а його сік — життєдайним нектаром. Тому варто ввести його в щоденний раціон.

3. Вітаміни та мінерали

Гранатові фрукти є багатим джерелом вітаміну C, E, B, A і багатьох мінералів і поживних речовин, таких як: магній, фосфор, калій, кальцій, кремній і йод.

У гранаті також міститься велика кількість білка, клітковини, фолієвої кислоти та бета-каротину. У 100-грамової порції свіжих гранатів в середньому близько 80 кілокалорій.

Читайте також: Найкорисніші фрукти: що варто замовляти своїм дітям

4. Як їсти гранат?

Методи різні. Найзручніше очистити його, а потім очистити солодкі насіння.

Як приготувати гранат до вживання:

  • спочатку зріжте верхівку плоду кінчиком, звану гранатовою короною
  • потім шкірку граната потрібно розрізати уздовж
  • гранат потрібно на кілька хвилин опустити в воду, а потім розділити на більш дрібні частини (шкірка граната випливе на поверхню, а насіння впаде на дно)
  • насіння граната процідити через ситечко і просушити

5. Використання граната на кухні

Гранат можна використовувати в різних рецептах. Він добре зарекомендував себе в якості соку, як добавка до різних видів салатів або основних страв.

Гранат в десертах теж прекрасний. Його солодкий сироп ідеально поєднується з паннакоттою. Плоди граната можна додавати в пудинг, кашу, французькі тости. У салатах також непогано використовувати гранат.

Через те, що гранатовий сік в магазинах коштує досить дорого, можна спробувати приготувати його самостійно. Досить нарізати гранат, покласти в каструлю і додати 2 столові ложки цукру і дві столові ложки води. Варити все хвилин 10 до загустіння. Потім, процідити його через ситечко, прибрати холодильник мінімум на 8 годин, і він готовий. Отримуємо гранатовий сік, готовий до вживання.

теги: