05.05.2023, 11:18

Збитий над Києвом безпілотник був українським: деталі

Альона Тихоненко | Всі новини автора
БПЛА

Увечері четверга, 4 травня, над Києвом збили безпілотник. Як виявилось, це був український БпЛА, який вийшов з ладу.

Про це повідомила ]]>пресслужба ]]>Повітряних Сил ЗС України, передає Час Пік.

Повідомляється, що БпЛА Bayraktar TB2 втратив керування під час планового польоту у Київській області. Це могло призвести до непередбачуваних наслідків, тому ціль було знищено:

"Оскільки неконтрольоване перебування БпЛА у небі столиці могло привести до небажаних наслідків, було прийнято рішення про застосування розрахунків мобільних вогневих груп. Ціль – знищено! Шкода, але це техніка, і такі випадки трапляються. Імовірно йдеться про технічну несправність, причини встановлюються", — йдеться у повідомленні.

Також у пресслужбі додали, що внаслідок падіння уламків жертв та постраждалих, на щастя, немає. Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що таке іноді трапляється, бо це техніка, а збити такі цілі доволі складно:

"Наш Bayraktar. Пташку шкода. Зрозуміло, що ми зрештою втрачали їх на фронті. Ну, трапляється. Так, втрата керування. Це – техніка. Ну, що зробиш. Не пускати ж це на самоплив. Треба було його просто знешкодити та й усе", — сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно над Києвом помітили яскравий беззвучний спалах. ППО не працювало, а причиною спалаху спершу вважали супутник. Проте це не міг бути він, тому що район його можливого падіння знаходиться за межами України. Найбільш ймовірно спалах спричинив метеорит з потоку Лірид.

Читайте також: "НЛО" над Києвом: мережа вибухнула мемами про яскравий спалах над столицею

Ракетна атака Павлограда: в ОВА показали наслідки удару

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: