03.12.2021, 22:28

У Білому домі заявили, що на переговорах Байден та Путін насамперед обговорять Україну

байден и путин

Між Сполученими Штатами Америки та Росією обговорюється можливість проведення переговорів на рівні президентів Джо Байдена і Володимира Путіна. Головною темою переговорів має стати Україна.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу, оприлюдненому на сторінці Білого дому в Twitter, передає Час Пік.

"Ми обговорюємо таку можливість і оголосимо про неї, коли все буде вирішено остаточно. Це буде можливість для того, щоб обговорити наші серйозні заклопотаності щодо войовничої риторики та нарощування збройних сил на кордоні з Україною", - заявила вона.

Псакі також додала, що Білий дім консультується щодо введення санкцій проти Росії у зв'язку з агресією щодо України з Конгресом США та європейськими партнерами.

"Звичайно, введення економічних санкцій - це один з варіантів. Але ми збираємося робити це шляхом консультацій з Конгресом та європейськими партнерами", - сказала вона.

Нагадаємо, 3 грудня відбулася телефонна розмова між Путіним та президентом Туреччини Ердоганом, в ході якої обговорювалася ситуація на сході України.

Читайте також: 

Резніков назвав терміни можливої ескалації з боку Росії

МЗС не виключає участі білоруських військових у вторгненні в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк