31.01.2022, 22:02

Представник РФ у Радбезі ООН доводив "миролюбність" Росії, посилаючись на слова Зеленського

Марина Началова | Всі новини автора

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя на засіданні Ради безпеки доводив безпідставність заяв про військову загрозу з боку РФ.

У якості аргументів він використав нещодавні заяви президента України Володимира Зеленського, передає Час Пік.

Небензя заявив, що Захід "нагнітає істерію", і це шкодить самій Україні.

"Президент [України], як ви всі чули, днями просив західні країни якраз не нагнітати безпідставну істерику навколо знаходження російських військ на кордоні, оскільки весь цей галас шкодить українській економіці. "Нам не потрібна ця паніка", - сказав пан Зеленський. - "Але потрібна вона, схоже, тим, хто розкручує тему міфічної російської загрози", - процитував Небензя українського президента.

Російський постпред приніс на засідання Ради безпеки ООН роздруківку з висловлюваннями офіційних осіб України про відсутність загрози з боку Росії – секретаря РНБО, міністра оборони і самого Зеленського.

"Вони прямим текстом говорять про те, що вони не бачать тієї активності, яку сьогодні нам намагаються сказати", - заявив Небензя.

Нагадаємо, Небензя пішов із засідання Радбезу прямо перед виступом представника України, пославшись на зустріч з генсеком ООН.

У свою чергу, постпред України Сергій Кислиця закликав Росію до діалогу і заявив, що Зеленський готовий зустрітися з Путіним.

Як відомо, нещодавно у відеозверненнях до народу Зеленський заспокоював українців та закликав не панікувати через новини про загрозу російського вторгнення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк