17.09.2020, 12:34

Кабмін схвалив законопроект про підтримку осіб з інвалідністю

Кабмин одобрил законопроект о поддержке лиц с инвалидностью

Кабмін погодив законопроект, в якому пропонується надати право позачергового обслуговування в будь-яких касах, всіх установах та організаціях, а також позачергове право пропуску через держкордон України та КПВВ окремим категоріям українців.

Кабмін на засіданні 16 вересня погодив законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю", повідомляє Час Пік.

У документі пропонується надати право позачергового обслуговування в будь-яких касах осіб з інвалідністю, дітям з інвалідністю та особам, які супроводжують людину з інвалідністю першої групи.

"Крім того, законопроектом пропонується таким особам надати позачергове право пропуску через державний кордон України, контрольні пункти в'їзду/виїзду на тимчасово окуповані території та з таких територій не частіше, ніж один раз на тиждень в одну сторону зазначених осіб, які їдуть на лікування", - повідомив представник уряду в парламенті Василь Мокан на своїй сторінці в Facebook.

Також Уряд прийняв проект постанови щодо вдосконалення механізму надання малозабезпеченим особам та особам з інвалідністю одноразової матеріальної допомоги через Центри надання адміністративних послуг.

Читайте также:

Пенсии в Украине еще вырастут до конца года: кто и на какую прибавку может рассчитывать

Долги за коммуналку не спишут: накопленные "карантинные" долги придется отдавать

Тарифы на отопление в Украине увеличатся: на сколько вырастет сумма платежки после 1 октября

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк