23.12.2020, 14:15

А казав, що не чарівник: директор водоканалу Лисичанська "начаклував" собі фантастичне підвищення окладу

водоканал

На підприємстві "Лисичанськводоканал" - велике "свято". За словами співробітників, зарплата директора водоканалу стала вище більш ніж в два рази.

Тепер комунальник отримує близько 50 тисяч гривень щомісяця, передає Час Пік з посиланням на інформацію екс-депутата Лисичанської міськради Юлії Машути.

Так, 8 грудня 2020 року вийшло розпорядження керівника ВЦА Лисичанська № 835, яким було змінено порядок нарахування зарплати керівникам комунальних підприємств. Було встановлено, що максимально допустимий розмір окладу не повинен перевищувати мінімальний посадовий оклад основної професії, помножений на коефіцієнт:

  • від 5 до 30 осіб на підприємстві - 3,7;
  • від 31 до 60 - 3,8;
  • від 61 до 200 - 4, від 200 та більше - 8.

Разом з тим, згідно з п. 9 зазначеного розпорядження, перегляд окладу не здійснюється в наступних випадках:

  • погіршення фінансово-господарського стану підприємства порівняно з попереднім звітним роком за основними фінансовими показниками;
  • наявності заборгованості з виплати заробітної плати;
  • наявності заборгованості до державного, місцевих бюджетів або цільових фондів;
  • виявлення в ході проведених контрольних заходів та аудитів порушень фінансово-господарської діяльності.

За останніми даними, борг водоканалу перед ЛЕО склав понад 166 млн гривень, що явно суперечить одній з умов розпорядження для перегляду окладу. Виходить, новий директор обдурив, коли заявив, приступаючи до посади: "Я не чарівник".

"Як же підвищили оклад директору КП, якщо воно в боргах як в шовках? Директора зробили генеральним директором, а це нова посада з новим окладом", - повідомила Машута.

Варто зазначити, що "Лисичанськводоканал" практично повністю існує за рахунок міського бюджету, звідки "викачуються" у вигляді "фінансової допомоги" кошти на всі поточні витрати. З моменту призначення нового директора, водоканал вже отримав близько 17 млн грн з міського бюджету, якщо не брати до уваги ще понад 5 млн грн виділені днями через реальну загрозу ЛЕО знеструмити підприємство через борги.

Крім того, підприємство вже озвучило нові тарифи на воду в Лисичанську, які зростуть з 1 січня 2021 року.

Залишається тільки сподіватися, що "нова" посада директора та його підвищена зарплата допоможуть водоканалу швидше впоратися з кризою і вирішити всі нагальні проблеми. Лисичанськ дуже цього чекає.

Читайте також: "Не на своєму місці": як хамство стає "візитною карткою" Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк